23948sdkhjf

Schulstad tilbagekalder rugbrød på grund af mug

Skovmandsbrød og Schwarzbrød med datomærkningen 16. marts tilbagekaldes grundet fund af mugvækst

Schulstad tilbagekalder partier af Skovmandsbrød og Schwarzbrød, da der er konstateret vækst af mug.

Der er tale om brød med bedst før-datoen "16.03", oplyser Tine Greve, kommunikationsdirektør i Schulstads moderselskab, Lantemännen Unibake.

- Der er tale om en begrænset mængde af vores produktion, som begrænser sig til cirka en times produktion fra vores bageri i Pandrup, siger hun.

Skovmandsbrød og Schwarzbrød er to af Schulstads største sællerter, og brød i hele landet kan være ramt, såfremt de har 16. marts som bedst før-dato.

Hvad muggen på de berørte brød skyldes vides ikke endnu. Der er ifølge Tine Greve straks blevet sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvad der er gået galt.

- Det er helt standard procedure i sådanne situationer, siger hun, og fortsætter:

- Umiddelbart peger vores oplysninger på, at der er tale om noget luftbårent, som har ramt brødet. 

Da man via kundeklager fik nys om muggen, har Schulstad torsdag bedt butikkerne, der sælger produkterne, om at fjerne dem fra hylderne. 

- Og hvis man (som forbruger red.) ligger inde med Skovmandsbrød eller Schwarzbrød, så vil jeg anbefale, at man lige skeler til datomærkningen eller tjekker det for mug, siger Tine Greve.

Hun opfordrer videre forbrugere til enten at kassere eller levere deres brød tilbage, såfremt bedst før-datoen er den 16. marts.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078