23948sdkhjf

Dansk pølsemageri er Europas bedste

Kun de bedste specialiteter opnår pokaler og medaljer i den hollandske charcuteri-konkurrence 'Confrerie des Chevaliers, der er en slags EM for pølser og slagtervarer.

Og man kan roligt sige, at det sønderjyske pølsemageri kom øverst på skamlen, da Højer Pølser i weekenden blev tildelt en af konkurrencens hovedpriser "den nationale pokal".

Men det var ikke nok. Højer Pølser løb med en række pokaler - blandt andet for mest kreative idé, og der var hæder og medaljer til samtlige af Højer Pølsers indsendte specialiteter. I alt blev det til fire pokaler, 24 guldmedaljer og to sølvmedaljer.

- Dommerne blev bare ved med at sige "Højer Pølser," under præmieoverrækkelsen. Det var en fantastisk oplevelse. Både pokaler og medaljerne er en kæmpe anerkendelse af vores håndværk. En af grundene til vores høje kvalitet er netop, at vi lægger vægt på at bevare og vedligeholde vores traditionelle håndværk og pølsemageri. Derfor fastholder vi for eksempel ofte små produktgrupper - fordi vi ellers risikerer, at unik viden og håndværk går tabt, siger slagtermester Jan Müller.

Sammen med sin bror Gerd Müller er han 4. generation i det familieejede Højer Pølser, der har 30 ansatte og også driver en slagterbutik i hjertet af Højer by i Sønderjylland.

Økologi i verdensklasse
I alt 125 virksomheder fra ni forskellige lande deltog i den specielle fagkonkurrence, og alle indsendte produkter er blevet vurderet i de fem kategorier; udseende, smag, konsistens, råvarevalg og helhedsindtrykket.

Jan Müller er især glad for, at Højer Pølsers økologiske produkter fik topkarakter, og at de blev tildelt pokalen "særlig fremragende kvalitet på økologiske varer".

- Med økologi er der en række benspænd, som gør det sværere at opnå perfekt smag og konsistent. Men vi har håndværket og den særlige viden, som gør det muligt. Vores produkter er både kvalitet, økologi og smag i særklasse, og det er vi naturligvis glade for, at de internationale skuemestre er enige i, siger slagtermesteren.

Lytter til markedet
Som håndværksvirksomhed lytter Højer Pølser opmærksomt til markedets ønsker. Det er blevet en vane for det lille pølsemageri at være foran, når efterspørgslen kommer.

- Vi arbejder altid med så få tilsætningsstoffer som muligt, og derfor er hovedparten af vores produkter laktose- og glutenfri. For få år siden var det kun relevant for syge, men nu er det noget, der bliver efterspurgt bredt. Vi har haft produkterne klar hele tiden, og kan derfor let følge efterspørgslen, siger Jan Müller.

Danskernes madvaner ændrer sig, og blandt andet er den klassisk madpakke mange steder skiftet ud med kantine- og frokostordninger. Det stiller selvfølgelig også krav til Højer Pølser.

- Mange trends er i virkeligheden nyfortolkninger af kendte klassikere, og vi arbejder altid med fokus på håndværket og smagen. For eksempel en tapasanretning med vores varer fra marsken, der trækker på traditionerne fra det sønderjyske pølsebord, forklarer Jan Müller.

Med sin placering tæt på den dansk-tyske grænse har Højer Pølser også kig på udlandet. Netop nu er man i gang med en ISO 22000-certificering, så alle processer og fødevarekrav er dokumenterede og gangbare i for eksempel Tyskland.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Netsupermarked ramt af leverandørkonkurs

Danske fødevarefirmaer truet med mystisk pulver

I udlandet har madproducenter fået lignende breve

Årets første Samsø-kartofler er solgt for 36.000 kroner

Salling Group køber årets første 24 kilo Samsø-kartofler for 36.000 kroner.

Easyfood fortsætter væksten både her og der

De danske øl bliver tyndere: Alkoholfrit er et hit

Skraldere skal have lettere adgang til mad

Supermarkeder smider mad ud, for foræres den væk, skal der betales moms. En arbejdsgruppe skal se på reglerne.

Nyhedsbrev

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Hurtig mulighed for at aflevere pant vender tilbage

Coop.dk udfordrer discount på økologi-priser

Beiers chokoladebutikker hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Bilka inviterer børn i trafikskole

Lagkagehuset åbner i Køge

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Dankort bliver brandvarmt op til påske

Påsken er altid garant for store handelsdage med Dankort - særligt onsdagen inden helligdagene bliver vores Dankort brandvarmt

Matas introducerer abonnement

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Mille Food på vej med tre nye produkter

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

700 Coop-butikker holder åben hele påsken

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Fødevarebanken deler 37.500 måltider ud fra lukkede Netto-butikker

Overskudsmaden køres ud til godt 25 væresteder, hvor de forvandles til påskefrokoster og hygge.

Købmænd siger ja til valgkamp foran butikken

Lidl donerer overskudsmad til Blå Kors

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Stryhns debuterer som øko-producent

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Ukogte kæmperejer tilbagekaldt: Kunder kan få maveonde

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Sandwich i Netto tilbagekaldes grundet manglende mærkning

Aldi tilbagekalder schnitzler efter fund af glassplinter

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Stor brandbil stjålet i nat: Kørt ind i mur ved Fakta

Ris med risiko for insekter

Umulig Whopper uden kød på vej

Tysk domstol frifinder Carlsberg i kartelsag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GS1 medlemsdag i Ringsted

Se Kärcher innovative BR 35/12 C gulvvasker

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

Kan shuttlesystemer optimere dit lager?

Nyt bestyrelsesmedlem i FlexPOS ApS

Sikring af Spillearkaden i Tivoli

Emballagedesign i e-handel er effektiv branding

NYHED! West Greenland hellefisk – en ægte delikatesse

Undgå usalgbare varer med en fornuftig palletering

Mors Dag

Råt og feminint

Bæreposen der giver trafik til ARK Boghandels website

Undgå bøder for fejlbehæftede pallelabels: Tag et gratis online lynkursus

Aalborg Byrådssal og medborgerhus

42.000 m2 gulv fra Gerflor DLW til Herlev Hospital

Elteknisk totalleverandør går forrest med grønne arbejdsbiler

Husk den 14. juni 2019

Fokus på arbejdsmiljø og ergonomi

Svævende lysende øer

Gratis forretningsrejser til Elbląg, Poland for de danske virksomheder

Dansk Halbyggeri: On-site løsninger i komplekst projekt

Branding: Sådan vælger du det rigtige gavepapir

Lamelafskærmning på nyt byggeri i Kolding

Ny web til HCS

Send til en kollega

0.242