23948sdkhjf

Dansk pølsemageri er Europas bedste

Kun de bedste specialiteter opnår pokaler og medaljer i den hollandske charcuteri-konkurrence 'Confrerie des Chevaliers, der er en slags EM for pølser og slagtervarer.

Og man kan roligt sige, at det sønderjyske pølsemageri kom øverst på skamlen, da Højer Pølser i weekenden blev tildelt en af konkurrencens hovedpriser "den nationale pokal".

Men det var ikke nok. Højer Pølser løb med en række pokaler - blandt andet for mest kreative idé, og der var hæder og medaljer til samtlige af Højer Pølsers indsendte specialiteter. I alt blev det til fire pokaler, 24 guldmedaljer og to sølvmedaljer.

- Dommerne blev bare ved med at sige "Højer Pølser," under præmieoverrækkelsen. Det var en fantastisk oplevelse. Både pokaler og medaljerne er en kæmpe anerkendelse af vores håndværk. En af grundene til vores høje kvalitet er netop, at vi lægger vægt på at bevare og vedligeholde vores traditionelle håndværk og pølsemageri. Derfor fastholder vi for eksempel ofte små produktgrupper - fordi vi ellers risikerer, at unik viden og håndværk går tabt, siger slagtermester Jan Müller.

Sammen med sin bror Gerd Müller er han 4. generation i det familieejede Højer Pølser, der har 30 ansatte og også driver en slagterbutik i hjertet af Højer by i Sønderjylland.

Økologi i verdensklasse
I alt 125 virksomheder fra ni forskellige lande deltog i den specielle fagkonkurrence, og alle indsendte produkter er blevet vurderet i de fem kategorier; udseende, smag, konsistens, råvarevalg og helhedsindtrykket.

Jan Müller er især glad for, at Højer Pølsers økologiske produkter fik topkarakter, og at de blev tildelt pokalen "særlig fremragende kvalitet på økologiske varer".

- Med økologi er der en række benspænd, som gør det sværere at opnå perfekt smag og konsistent. Men vi har håndværket og den særlige viden, som gør det muligt. Vores produkter er både kvalitet, økologi og smag i særklasse, og det er vi naturligvis glade for, at de internationale skuemestre er enige i, siger slagtermesteren.

Lytter til markedet
Som håndværksvirksomhed lytter Højer Pølser opmærksomt til markedets ønsker. Det er blevet en vane for det lille pølsemageri at være foran, når efterspørgslen kommer.

- Vi arbejder altid med så få tilsætningsstoffer som muligt, og derfor er hovedparten af vores produkter laktose- og glutenfri. For få år siden var det kun relevant for syge, men nu er det noget, der bliver efterspurgt bredt. Vi har haft produkterne klar hele tiden, og kan derfor let følge efterspørgslen, siger Jan Müller.

Danskernes madvaner ændrer sig, og blandt andet er den klassisk madpakke mange steder skiftet ud med kantine- og frokostordninger. Det stiller selvfølgelig også krav til Højer Pølser.

- Mange trends er i virkeligheden nyfortolkninger af kendte klassikere, og vi arbejder altid med fokus på håndværket og smagen. For eksempel en tapasanretning med vores varer fra marsken, der trækker på traditionerne fra det sønderjyske pølsebord, forklarer Jan Müller.

Med sin placering tæt på den dansk-tyske grænse har Højer Pølser også kig på udlandet. Netop nu er man i gang med en ISO 22000-certificering, så alle processer og fødevarekrav er dokumenterede og gangbare i for eksempel Tyskland.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kaos: Købmand gik viralt med kasserede økoæg

400 mennesker mødte op på parkeringsplads foran Rema 1000, efter købmands opslag gik viralt.

Værtshusejer og kødgrossist afviser storsnyd med dyr vin

Ny tendens: Flere og flere vælger at spise ude juleaften

Gennem flere år har Tivoli stort set kunne melde om alt udsolgt på alle restauranter nytårsaften. Nu er en ny tendens ved at vinde indpas blandt forlystelseshavens gæster.

Fødevarestyrelsen så kinesisk koks seng i lagerrum tre gange

Direktør og bestyrelsesformand forlader Harboes

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Nyhedsbrev

Nu stiger priserne på svinekød voldsomt hos Coop

Salling Group og Coop advarer svineavlere om prisstigninger. Svinekød kan blive næsten dobbelt så dyrt.

OK skal udskifte 100 oliefyr hos COOP

Bøde: Karse skal behandles som en fødevare

Tre ud af fire danskere vil fravælge restaurant med usle vilkår

Forskere peger på, at forbrugerne er blevet mere bevidste.

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

1

Aldi-direktør stopper efter bare tre uger på posten

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi oplever at blive kontaktet af kinesiske sushikokke i Danmark, der gerne vil ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sprøjter sig til holdbarhed: Salling Group tester californisk plantebelægning

3

Ulovlig prisaftale koster millionbøde

Haveejere skruer op for forbruget af ukrudtsmidler

Salling Group og Matas er med til at bekæmpe digital svindel

Flere detailvirksomheder deltager i samarbejdet om ny anti-svindel-app sammen med blandt andet Politiet og Nets.

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Købmand lukker fire butikker i Vestjylland

Dagrofa undersøger mulighederne for at køre butikkerne videre. Afviser at have strammet kreditten for købmænd.

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

Røde tal: Vejarbejde gør ondt på Brugsen

Brugsformand advarer om uholdbar situation.

Mandelboden "Studenterbiksen" skaber job til studerende

Kinesisk kok levede et halvt år i lagerrum midt i København

Kinesiske kokke bliver snydt til at komme til Danmark og arbejde under elendige vilkår.

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Coop skærper krav til bæredygtig soja

Pasta tilbagekaldes efter fund af insekter

Fakta donerer mere end en million til hjertesagen

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Firmabiler, kasinoer og cigaretter: Finanslov øger afgifter

Butikskæder oplever stort nej tak til plastikposer

Thisted Bryghus klar til at åbne sit nye bryggeri

EU hiver Danmark i retten i sag om hvid ost med forbudt navn

Lego køber fansite for voksne

Fåremælk og sort Castello-ost er i farezonen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vil din virksomhed være med til at gøre honning moderne?

Er vi ved at skylle godt business intelligence-håndværk ud?

Søg et rejselegat på 15.000 kr.

Leverer du ind til den danske dagligvarehandel?

Stort udvalg af pakketape til de rigtige priser

Søger du en producent af veganske og glutenfrie desserter?

Messetiden står for døren.

Sæt konkrete mål for dine første 100 dage

En virksomhed tilbyder "break-in" beskyttelses vinduer.

Arrangement med Amager Centret

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

Mangler din virksomhed nye køkkenprodukter?

PDF-scanning af fakturaer

Trykkeri service tilbydes.

PDF-scanning af ordrer

Producent af emballagemateriale, søger agent!

Leder du efter en PET-producent?

Få tips til at spare tid og penge!

Virksomhed tilbyder hårdt og flydende bitumen.

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Læder produktionsvirksomhed søger distrubutør i Norden!

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Få din hurtigport klar igen med lamelreparationssæt

Opskriften på succes: Optimalt bæger til Optimel salat

Undgå uheld på læsserampe med automatisk fastholdelsessystem

Send til en kollega

0.208