23948sdkhjf

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Jensens Food Group, som står bag Jensens Bøfhus, har tilsyneladende fået vendt flere års massiv nedtur og kom ud af 2018 med et overskud på 66,7 millioner kroner.

Men de sorte tal skyldes ifølge Finans udelukkende regnskabsteknik, idet der var et et driftsunderskud på 63 millioner kroner. Omsætningen faldt med 16 procent til 481 millioner kroner, primært fordi kæden lukkede en række restauranter.

Og det er da også alt for tidligt at have armene i vejret, for koncernen er stadig i en alvorlig situation og i gang med en omfattende turnaround-plan, fortæller Jensens Food Group i en pressemeddelelse.

Deraf fremgår det, at koncernen har fået kapitalindsprøjtninger på i alt 45 millioner kroner fra sine nye ejere og dermed en rekonstrueret egenkapital.

I 2017 havde Jensens Food Group et underskud på 157 millioner kroner ud af en omsætning på 571 millioner.

Jensens Bøfhus og de øvrige aktiviteter i Jensens Food Group blev i efteråret overtaget af otte fynske rigmænd, der købte stifter Palle Skov Jensen helt ud af hans livsværk. De nye ejere pumpede senest i marts i år penge i projektet - 20 millioner kroner - og desuden er koncernen blevet hjulpet af ikke mindst to andre ting: En eftergivelse af gæld på 132 millioner kroner og en halvering af engangsomkostninger til 47 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Læs også: 3F indleder blokade og strejke mod Jensens Bøfhus

Alligevel kan den nye administrerende direktør, Anders Nikolaisen, langt fra bare læne sig tilbage i tilfredshed:

- Vi har overtaget en udfordret forretning, og der skal hårdt arbejde til for at få det til at fungere tilfredsstillende igen. Jeg mener, at man har forsømt at se på, hvad der er vigtigt for gæsterne, og derfor skal vi tilbage til det gamle dna. Det er også en del af vores turnaround-plan, som blev igangsat i 2017, fortæller Anders Nikolaisen, som blev direktør for bøfkæden ved årsskiftet.

Service, succes og sous vide
Turnaround-planen er blevet tilpasset undervejs og handler blandt andet om at forbedre effektiviteten i de 33 restauranter i Danmark, Norge og Sverige. Men hvor den oprindelige turnaround-plan fokuserede på at spare løntimer på restauranterne, er der nu lagt vægt på at investere timer på de rigtige tidspunkter.

- Vi skal give en bedre service til vores gæster, for det er ikke godt nok, som det er nu. Vi skal tilbage og give den Jensens-oplevelse, som man fik, da man kom her for år tilbage, og så er vi nødt til at investere i vores service også. Det gør vi på de tidspunkter, hvor der er rigtig mange gæster i restauranterne. Du kan ikke spare dig til succes, pointerer Anders Nikolaisen.

Læs også: Tillidsfolk er som de eneste arbejdsløse efter Jensens Bøfhus-lockout

Et andet led i turnaround-planen er en investering på fem millioner kroner i et nyt sous vide-anlæg på Jensens Foods i Struer. Fabrikken var i den oprindelige turnaround-plan tæt på lukning, men i stedet har ejerne valgt at investere i et sous vide-anlæg på den jyske fabrik og fremstille 12 nye kød- og fjerkrækødprodukter. Det betyder også, at der vil blive ansat 25 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Lang vej igen
Trods en på papiret positiv egenkapital og en jernvilje til at få Jensens Bøfhus på ret kurs, så er der lang vej igen, konstaterer Anders Nikolaisen. Seks restauranter er lukket inden for det seneste år, og fire er stadig på lukkelisten. Men den administrerende direktør ser positivt på fremtiden for den 35 år gamle bøfkæde.

- De første fire måneder af 2019 er gået rigtig fint, og vi følger den turnaround-plan, som er lagt. Vi oplever også, at vores gæster er gladere for at komme hos os, og vores medarbejdere er glade for at gå på arbejde. Og med den indsats, som alle mine medarbejdere yder, så er jeg helt sikker på, at det bliver en succes, bemærker Anders Nikolaisen.

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Nyhedsbrev

13.126 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

OK øger støtten til foreningslivet med 30 procent

Lokale klubber og foreninger får ekstra hjælp til at klare sig igennem coronakrisen.

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Dansk tobaksgigant øger salget i kvartal præget af corona

Scandinavian Tobacco Group tør igen komme med en prognose for hele året, men usikkerheden er stor.

Netto runder milepæl

1

Coronakrisen har fået os til at købe mere dansk

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Løgpølse ramt af plastikbøvl

Kims tabte også, fordi chipsene er rillede

Tre mænd begik røveri mod brugs i Nordsjælland

Kollaps i olieprisen giver laveste inflation i fire år

Politiet beklager: Lukkede spisesteder ved en fejl

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Med fokus på accessoires

ASSA ABLOY berøringsfri kontakt

Giv dit input til den teknologiske udvikling

HCS tilbyder fossilfri transport

Nyt katalog: Forsendelsesemballage til din webshop

Guld messekit, nu med håndspritstander u/b

Send til en kollega

0.142