23948sdkhjf

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Jensens Food Group, som står bag Jensens Bøfhus, har tilsyneladende fået vendt flere års massiv nedtur og kom ud af 2018 med et overskud på 66,7 millioner kroner.

Men de sorte tal skyldes ifølge Finans udelukkende regnskabsteknik, idet der var et et driftsunderskud på 63 millioner kroner. Omsætningen faldt med 16 procent til 481 millioner kroner, primært fordi kæden lukkede en række restauranter.

Og det er da også alt for tidligt at have armene i vejret, for koncernen er stadig i en alvorlig situation og i gang med en omfattende turnaround-plan, fortæller Jensens Food Group i en pressemeddelelse.

Deraf fremgår det, at koncernen har fået kapitalindsprøjtninger på i alt 45 millioner kroner fra sine nye ejere og dermed en rekonstrueret egenkapital.

I 2017 havde Jensens Food Group et underskud på 157 millioner kroner ud af en omsætning på 571 millioner.

Jensens Bøfhus og de øvrige aktiviteter i Jensens Food Group blev i efteråret overtaget af otte fynske rigmænd, der købte stifter Palle Skov Jensen helt ud af hans livsværk. De nye ejere pumpede senest i marts i år penge i projektet - 20 millioner kroner - og desuden er koncernen blevet hjulpet af ikke mindst to andre ting: En eftergivelse af gæld på 132 millioner kroner og en halvering af engangsomkostninger til 47 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Læs også: Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Alligevel kan den nye administrerende direktør, Anders Nikolaisen, langt fra bare læne sig tilbage i tilfredshed:

- Vi har overtaget en udfordret forretning, og der skal hårdt arbejde til for at få det til at fungere tilfredsstillende igen. Jeg mener, at man har forsømt at se på, hvad der er vigtigt for gæsterne, og derfor skal vi tilbage til det gamle dna. Det er også en del af vores turnaround-plan, som blev igangsat i 2017, fortæller Anders Nikolaisen, som blev direktør for bøfkæden ved årsskiftet.

Service, succes og sous vide
Turnaround-planen er blevet tilpasset undervejs og handler blandt andet om at forbedre effektiviteten i de 33 restauranter i Danmark, Norge og Sverige. Men hvor den oprindelige turnaround-plan fokuserede på at spare løntimer på restauranterne, er der nu lagt vægt på at investere timer på de rigtige tidspunkter.

- Vi skal give en bedre service til vores gæster, for det er ikke godt nok, som det er nu. Vi skal tilbage og give den Jensens-oplevelse, som man fik, da man kom her for år tilbage, og så er vi nødt til at investere i vores service også. Det gør vi på de tidspunkter, hvor der er rigtig mange gæster i restauranterne. Du kan ikke spare dig til succes, pointerer Anders Nikolaisen.

Læs også: Jensens Bøfhus henter direktør hos konkurrent

Et andet led i turnaround-planen er en investering på fem millioner kroner i et nyt sous vide-anlæg på Jensens Foods i Struer. Fabrikken var i den oprindelige turnaround-plan tæt på lukning, men i stedet har ejerne valgt at investere i et sous vide-anlæg på den jyske fabrik og fremstille 12 nye kød- og fjerkrækødprodukter. Det betyder også, at der vil blive ansat 25 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Lang vej igen
Trods en på papiret positiv egenkapital og en jernvilje til at få Jensens Bøfhus på ret kurs, så er der lang vej igen, konstaterer Anders Nikolaisen. Seks restauranter er lukket inden for det seneste år, og fire er stadig på lukkelisten. Men den administrerende direktør ser positivt på fremtiden for den 35 år gamle bøfkæde.

- De første fire måneder af 2019 er gået rigtig fint, og vi følger den turnaround-plan, som er lagt. Vi oplever også, at vores gæster er gladere for at komme hos os, og vores medarbejdere er glade for at gå på arbejde. Og med den indsats, som alle mine medarbejdere yder, så er jeg helt sikker på, at det bliver en succes, bemærker Anders Nikolaisen.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Erhvervskunder i fokus for ekspanderende vinhandler

Coop skyder en milliard i 500 butikker

Borgerfinansierede købmænd vinder frem i landsbyerne

Ny købmand i Rema 1000 i Frederikshavn

Coop går over til flergangsplast

Nyhedsbrev

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Meny gemmer tobakken væk

Ny mand i spidsen for Rema 1000 i Struer

Ny Netto åbner i Thisted

Bageren lokker med andet end blødt brød

1

Netto anker kopisag

Anne Black kan se frem til endnu en tur i retten for at bevise, at Netto og Ronald kopierede hendes keramik. "Tæt på at være chikane," siger fagforeningsformand.

Nu kommer Jobpatruljen på kontrolbesøg

Jobpatruljen bruger sommeren på at komme i kontakt med så mange ungarbejdere som muligt.

Nye tal: Anti-age produkter til mænd storhitter

Nestlé vil lade forbrugerne spore deres mad via blockchain

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Næsten hver anden elev i 9. klasse i København har prøvet e-cigaretter

Menu i røde tal efter ejerskifte

To teenagere sigtet for at sætte ild til børnehave og butik

Uddeler efter sur smiley og bøde: Det er en hård straf

15-årig kræves fængslet for Netto-brand

Kortere åbningstider gav pote: Vestjysk supermarked sætter rekord

ABC Lavpris i Ulfborg har kortere åbningstider end andre dagligvarebutikker, og så er de gode til at holde på medarbejderne.

Roskilde Festival vil reducere madboders CO2-aftryk

Orkla sælger Glyngøre til Amanda Seafoods

Politiet efterforsker brand i børnehave og Netto som påsat

1

Købmænd efter pantudvidelse: Hvad med de tyske dåser?

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Avis: Lego-familiens pengetank vil tilbagekøbe Legoland

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Max Burger lancerer veganske milkshakes

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

Ny Netto på ’Bryggen’

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Lagkagehuset åbner butik i Espergærdecentret

Grønland lemper lov om alkohol og udvider salgstiderne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Hjalte er udlært elektriker hos EL:CON

Skal du på sommerferie i udlandet?

Bor I i et sølvbryllupskvarter?

VINDenergi i rivende vækst

D 14. udgave af EU-China Business and Technology Cooperation Fair i Chengdu og Qingdao

Har du overvejet en SUV som firmabil?

PALOMAT® sidder klar hele ferien

Ny udgivelse: Performanceregnskab for GTS-net 2019 

Succesfuld rekrutteringsvirksomhed udvider ejerkredsen

Tid til ny firmabil?

Pressemeddelelse: Succesfuld rekrutteringsvirksomhed udvider ejerkredsen

Jonna Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

De nominerede butiks- og varehuschefer er nu fundet.

Omlastestation sparer kommune for ca. 1 mio. kroner årligt

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Forhandlere søges!

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Danskerne aner ikke, at de kan få tilskud til at energioptimere boligen

Uge 26 og 27 har vi solstik ☀️

Min Købmand på Godthåbsvej løfter salget med 65%

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger :)

Nye omlastestationer reducerer restaffaldet med 40-50 procent

Send til en kollega

0.158