23948sdkhjf

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Mange restauranter sælger i forvejen vegetarburgere. Men nu lancerer Burger King en helt ny type i Sverige.

Den amerikanske fastfood-gigant Burger King lancerer onsdag en helt ny type kødfri burger i Sverige.

Læs også: Fætre klar med mere plantefars: - Nu er den endnu bedre

Det meddeler selskabet tirsdag.

Der er tale om en version af burgeren ved navn "Impossible Whopper".

Den har fået stor opmærksomhed i USA, hvor den er blevet populær på grund af dens bøf, der angiveligt minder mere om en bøf af oksekød end traditionelle vegetarbøffer.

Sverige bliver det første europæiske land, der sælger den nye vegetarburger.

Læs også: Bagelfabrik på vej med hemmelig nyhed

Burger King sælger ligesom mange andre restauranter i forvejen burgere med vegetarbøffer. De burgere indeholder dog bøffer, der primært appellerer til vegetarer, der ikke er interesserede i at få en burger med en bøf, der ligner og smager af en klassisk bøf af oksekød.

I april testede Burger King burgeren "Impossible Whopper". Formålet var også at sælge dem til folk, der normalt spiser burgere med kød.

Salget gik så strygende, at selskabet har besluttet at udvide salget.

- Mange gæster har efterspurgt flere muligheder for at reducere deres kødforbrud, lyder det fra Iwo Zakowski, der er administrerende direktør i Burger Kings svenske afdeling.

Læs også: Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

- Vi håber, at det plantebaserede alternativ vil appellere til både nye og eksisterende kunder, siger direktøren.

"Impossible Whopper" er lavet med en plantebaseret bøf fra virksomheden Impossible Foods, der har base i den amerikanske delstat Californien.

Bøffen indeholder blandt andet hæma - det molekyle, der giver kød dets saftige konsistens - fra sojaplanters rødder.

Det blandes med en række andre ingredienser som kokosolie og solsikkeolie.

Læs også: Fødevaresektoren omstiller sig i takt med, at danskerne vælger kødet fra

Burger King Danmark har ikke planer om at tilføje den plantebaserede burger til menukortet.

Hvis testen af burgeren i andre lande viser sig at være en succes, afviser de ikke at implementere burgeren på det danske marked.

/ritzau/AP

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Momsen sat ned i Tyskland - grænsehandlen kan blive billigere

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Orkla har købt Havrefras

30 nye medarbejdere til BilkaToGo i Hundige

Unge og gamle handler lokalt af forskellige grunde

Nyhedsbrev

13.123 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Kassen er tom hos netsupermarked: "Vi har erkendt, at købmandsskabet bedst bor hos uddeleren"

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Madmarkeds omsætning brager frem

1

Normal åbner 10 minibutikker i Feriedanmark

Rekordmange konkurrerer om hyldeplads hos Coop

1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bedre styring af dit lager? - gratis webinar

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Send til en kollega

0.156