23948sdkhjf

Byråd nedlægger forbud mod ny Netto i Farsø

På trods af, at der har været tvivl om, hvorvidt byrådet i Farsø måtte nedlægge forbud mod ny Netto i byen, er det nu gjort.
Hvis Netto vil etablere butik i Farsø, må kæden finde sig en anden adresse. Butikken må nemlig ikke placeres ved byens nordligste rundkørsel, hvor der i forvejen ligger en Aldi. Den beslutning har byrådet netop vedtaget, skriver Nordjyske.

En beslutning på ”tværs”
Det var imidlertid ikke en enkel afgørelse for politikerne. Hver tredje af de tilstedeværende politikere var mod beslutningen, og sagen går på tværs af flere principper og de politiske skel.

Vigtigst er, at koncernen var i sin gode ret til at se en afdeling for sig på Holmevej. Lokalplanen giver udtrykkeligt plads til dagligvarer.

Til gengæld vil den kommuneplan, der blev vedtaget for to år siden, samle den type handel i byens rådhuscenter, der dominerer byen. Og det er den plan flertallet læner sig op ad, når man nu stikker kæppen i hjulet for Nettos ønske.

- Det kan forekomme underligt, at man kan have en kommuneplan og en lokalplan, der taler imod hinanden. Men når man laver en kommuneplan, laver man alle de lokalplaner om, som har med at gøre, forklarede formanden for teknik- og miljøudvalget, Uffe Bro (S), til Nordjyske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.565