23948sdkhjf

Lokalbrugs genopstår med 99 pct. sandsynlighed

En lokalbrugs i Nørreby måtte i marts lukke efter 122 år. Det ville borgerne i Nørreby ikke finde sig i, så nu har de – højst sandsynligt – fået butikken til at genopstå.

Det skriver tv2fyn.dk.

Det eneste gruppen mangler er en endelig kreditvurdering fra banken, og denne har umiddelbart givet signal om, at det skulle gå uden problemer.

- Fucking upraktisk
Borgerne i Nørreby er begejstrede over, at projektet har været succesfuldt.

- Jeg er mega glad for, at den åbner igen. Jeg synes det er fucking - undskyld - upraktisk at skulle køre til Bogense hver gang man skal handle eller tanke, siger Mateusz Slupicke til tv2fyn.dk.

David Lorentzen står i spidsen for den gruppe af ildsjæle, der har kæmpet for at få butikken i omdrejninger, så borgerne igen kan handle lokalt.

Både Let-Køb og benzintank
Han siger, at en af de primære årsager til, at det er lykkedes, er, at de har grebet det an som en virksomhedsstiftelse - det skulle hænge sammen økonomisk uden støtte. 

Forude ligger arbejdet om at få forretningen gjort klar. Planen er at lave en Let-Køb-købmand og benzinanlægget ved siden af er en del af aftalen.

Og der skal en fælles indsats til. Der skal hives tapet ned, spartles, males, de har brug for håndværkere og nogen, der kan lave mad til det arbejdende folk.

Næste borgermøde er i august, men alle borgere, der er interesserede eller har spørgsmål, kan henvende sig henover sommeren, lyder det fra David Lorentzen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094