23948sdkhjf

Chef ved et tilfælde: Langer 400 plankeborde over disken om måneden

På fire år har 31-årige Simon Bukdahl Brask skabt en succesfuld forretning med salg af vintagemøbler i hele landet. Nu har han fire møbelbutikker, egen produktion af plankeborde og en firmabil af mærket Jaguar. 

Simon har den 12. august flyttet firmaet Hipstory fra Odense til Kohaven i Kerteminde. Det skriver fyens.dk. Firmaet producerer blandt andet plankeborde, man selv kan designe mål og trætype på, og de er som noget nyt begyndt at fremstille sildebensborde. 

Simon har altid haft interesse for køb og salg af designmøbler men eventyret med plankeborde startede i 2015, der gik hen og blev et skelsættende år for Simon. 

Han havde netop sagt sit job op som ufaglært hos en smedevirksomhed på Fyn og havde sagt ja til et nyt job og en ny lejlighed i København. Da telefonen ringede.

- Èn af mine kammerater tilbød mig at overtage Hipstory i Odense for 50.000 kroner. Han ville bare af med butikken hurtigst muligt. Men jeg havde ikke pengene. Indtil jeg kiggede på kontoen dagen efter. Så stod der pludselig 50.000 på kontoen. Det viste sig at være erstatning for en ATV-ulykke, jeg havde været involveret i tidligere på året. Så jeg slog til med det samme. Nu havde jeg pludselig pengene alligevel. Et vildt sammentræf. Jeg har aldrig været bange for at tage chancer, fortæller Simon Bukdahl Brask til fyens.dk. 

Han droppede planerne i København og gik i gang med at producere plankeborde. Det skulle egentlig blot have været et fedt plankebord til hans nye lejlighed, som de stillede i butikken, indtil han skulle flytte ind. 

Kunderne begyndte at spørge ind til det og det blev solgt med det samme. I starten blev de lavet i pulterkammeret bag butikken, i dag laver 3-400 plankeborde om måneden. 

Konceptet i Hipstory er, at det skal være lækkert og billigt. Derfor består plankebordene af malede fyrretræsplanker, der bliver solgt fra deres webshop. De sparer tid og omkostninger ved ikke at male bordene på undersiden. 

Hipstory sælger i dag hovedsageligt egne møbler, men privat kan forretningsmanden Simon aldrig køre forbi et loppemarked uden lige at skulle ind og se, om han kan gøre en god handel - selvom designmøblerne nok ikke kan blive fragtet hjem i Jaguaren. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173