23948sdkhjf

Lagkagehuset-stiftere i nyt sats: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa – og mange flere på vej.

I mere eller mindre ubemærkethed har Lagkagehusets to stiftere, Steen Skallebæk og Ole Schielder Kristoffersen, kastet sig over et nyt projekt: De er gået i gang med at opbygge en international kaffekæde.

- Kaffekulturen på verdensplan er kæmpestor. Vi tror på, at det marked slet, slet ikke er mættet endnu, siger Steen Skallebæk til FødevareWatch.

Efter frasalget af Lagkagehuset i 2017 købte de to sig ind i den danske virksomhed Copenhagen Coffee Lab, der på daværende tidspunkt havde én kaffebar i Lissabon; og så satte de ellers kog under kedlen. Siden har de åbnet ti nye kaffebarer, så kæden nu tæller fem cafeer i Lissabon, fem i Düsseldorf og en i Duisburg.

- Vi kommer nok til at åbne en butik om måneden, det har vi gjort klar til. Den første i hver by er altid den sværeste, og når du først har den på plads, kan du åbne forholdsvist hurtigt, siger 54-årige Steen Skallebæk, der har titel af adm. direktør.

Nu er setuppet ved at være på plads, så ekspansionen for alvor kan tage fart, forklarer Steen Skallebæk.

- I Düsseldorf har vi bygget et stort bageri, der vil kunne levere til 50 kaffebarer. I Hamborg har vi købt et eksisterende produktionslokale på 1000 kvm, så vi vil kunne levere til 30 cafeer i Hamborg og opland. Vi skal gerne derop for at høste stordriftsfordele, forklarer han til FødevareWatch.

Alene i år har Copenhagen Coffee Lab fem nye butikker på vej: en i Cannes, to i Nice og to i Hamborg, der alle går under navnet Copenhagen Coffee Lab & Bakery.

Samtidig forventer direktøren, at omsætningen vil runde 55 mio. kr. i år.

Til sammenligning rundede Lagkagehusets toplinje 1 mia. kr. sidste år, og spørger man Steen Skallebæk, om Copenhagen Coffee Lab skal op på samme niveau, lyder svaret:

- Det kunne da være sjovt, hvis det blev lige så stort som Lagkagehuset.

Danmark i sigte
Copenhagen Coffee Lab konkurrerer på kvalitetskaffe og dansk bager- og wienerbrød.

Med et fremhævet dansk brand kan man undre sig over, at kæden endnu ikke har nogen butikker i Danmark. Men det er der en god grund til.

- Ole og jeg har en konkurrenceklausul, der løber frem mod september næste år, forklarer Steen Skallebæk, der godt kunne forestille sig at åbne i Danmark, når klausulen ophører.

- Det ville være søgt og falsk, hvis vi kaldte det Copenhagen Coffee Lab uden at være i København. Det ville være ligesom italiensk pizza uden noget tilhørsforhold til Italien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094