23948sdkhjf

Økologisk minifestival indtager Tivoli

Tivoli og Landbrug & Fødevarer præsenterer i samarbejde en sensommernyhed: Økologiske dage i Tivoli. Minifestivalen strækker sig over fem dage fra 11.-15. september og det er håbet, at årets festival bliver den første i en lang række festivaler med fokus på bæredygtige fødevarer.

Økologiske fødevarer er mere og mere efterspurgt blandt danskerne, når det gælder familiernes daglige indkøb. Men når det gælder de hurtige måltider – eller det vi ofte kalder fastfood eller easyfood – er der plads til mere økologi. Det sætter Landbrug & Fødevarer fokus på med projektet ’Fart på økologien i de hurtige måltider’. Da Tivoli allerede har udfoldet sin strategi for bæredygtige måltider i langt de fleste easyfood-steder, er det nye samarbejde en oplagt mulighed for at udbrede budskabet om et bredere økologisk fødevareudbud.

- Kun 2 pct. af de adspurgte i Landbrug & Fødevarers landsdækkende undersøgelse havde nemt ved at finde økologisk take-away. Det er ærgerligt, for vores analyser viser samtidig, at flere og flere måltider indtages uden for hjemmet. Der er et kæmpe potentiale for mere økologi derude. Derfor er vi glade for, at landets største attraktion, Tivoli, går foran og sætter handling bag holdning, siger Mette Jasper Gammicchia, der er leder af afdelingen for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Dorthe Weinkouff Barsøe, Underdirektør, Brand & Kommunikation i Tivoli, siger:

- Tivoli har gennem et par år arbejdet med at implementere en strategi for bæredygtige måltider. ”Vores mad skal smage” er strategiens første bud, men økologi og dyrevelfærd kommer lige efter, og det er lykkedes at få masser af økologi og dyrevelfærd uden at hæve priserne, alene ved at gentænke opskrifterne på den mad, Tivoli sælger. Det, og meget andet, glæder vi os til at sætte fokus på med Økologiske Dage.

Noget for alle målgrupper
Økologiske Dage strækker sig over fem dage med skiftende målgrupper. 11. september er branchedag, hvor der afholdes inspirationsseminar på Gemyse i Tivoli. Her kan take-away-restauratører, producenter m.fl. blive introduceret for en dugfrisk markedsanalyse, der belyser forbrugernes præferencer for mere økologisk take-away. Der vil desuden være oplæg og cases om udbredelsen af økologi i de hurtige måltider og aktører, der kan belyse gevinster såvel som udfordringer for den økologiske take-away.

Dagen slutter med, at Fødevarestyrelsen, som en del af ti-års-fejringen for certificeringen af økologiske køkkener, overrækker Tivolis mange økologiske spisemærker, herunder to spisesteder, der opnår Det Økologiske Spisemærke for allerførste gang. De to spisesteder bliver først afsløret ved overrækkelsen.

12.-13. september rettes mod elever fra skolernes 4.-6. klasse, og 14.-15. september kan familierne komme i Tivoli og lære mere om økologien og branchens producenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08