23948sdkhjf

For 15 år siden: Lokale trælaster blev til landsdækkende byggecenterkæde

I disse uger er det 15 år siden, at byggecenterkæden Stark blev dannet, da lokale trælaster i hele landet i fællesskab besluttede sig for at gå sammen om navnet, som virksomheden er kendt under i dag. 

Det skriver byggemarkedskæden i en pressemeddelelse. 

Tilbage i 2004 gik 75 lokale trælastforretninger sammen med en fælles ambition om - med kædens egne ord - at fremme professionelt byggeri. 

I dag omfatter Stark 72 byggecentre i Danmark og Grønland og har godt 2.500 medarbejdere. Kæden er en del af Stark Group, der er blandt Nordens største forhandlere og leverandører af byggematerialer. 

Forskellen på Stark Danmark A/S og Stark Group

Af historiske årsager er Starks juridiske enheder og organisatoriske enheder ikke de samme.

Helt kort tæller den juridiske enhed (og dermed årsregnskabet) Stark Danmark A/S aktiviteterne i Danmark og Grønland samt Stark Groups hovedkontor på Frederiksberg.

Stark Group er de samlede aktiviteter i Norden.

- Vi har en tæt dialog og sparring med vores kunder og ofte flere gange dagligt. Derfor er vores kunder med under hele fødselsdagen, og det er i høj grad en fejring og fest for kunderne mere end for Stark, siger Mads salgsdirektør Brejnholt Madsen i pressemeddelelsen. 

Han tilføjer, at der vil være forskellige demonstrationer og aktiviteter i forretningerne.

Økonomisk var 2017/18, hvor seneste tilgængelige årsrapport er fra, en positiv overraskelse. Stark havde en omsætning på 6,78 mia. kr. og et overskud før skat på 1 mia. kr.

Læs mere: Stark vender skuffende underskud til milliardoverskud

Fremgangen blev i årsrapporten dels tilskrevet salget af byggemarkedskæden Silvan samt salget af Stark til den amerikanske kapitalfond Lone Star. Dels strategiændringer, der sikrede salgsvækst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094