23948sdkhjf

Regeringen vil gøre det dyrere at overdrage virksomheder

Det skal fra næste år være dyrere for virksomhedsejere at give deres selskaber videre til den næste generation, skriver Altinget.

Det lægger regeringen op til i et internt regeringsnotat fra 5. september om det kommende finanslovsudspil, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Konkret vil regeringen hæve afgiften på overdragelse af virksomheder fra 5 til 15 pct. af virksomhedernes værdi. Det svarer til en årlig merindtægt i statskassen på 1 mia. kr. allerede i 2020.

Regeringens planer vækker harme i flere blå partier, der frygter, at de højere afgifter vil gå hårdt ud over virksomhederne.

- Jeg er ret nervøs for, at det her kommer til at skade virksomhederne. Det er ret mange penge, der skal trækkes ud af virksomheden, når man skal betale generationsskifteafgiften, og det er jo arvingen, der får regningen, siger erhvervsordfører i Venstre, Tommy Ahlers, til Altinget. 

Der er i praksis tale om en tilbagerulning af en afgiftslempelse, som den tidligere VLAK-regering gav i 2017. Dengang blev det besluttet at sænke generationsskifteafgiften gradvist ned til 5 pct. i 2020.

Skatteminister Morten Bødskov vil ikke kommentere det konkrete finanslovsnotat, men han lover, at der kommer et udspil til en afgiftsforhøjelse fra regeringen snart. 

- Hvad angår bo- og gaveafgiften har vi fra regeringens side allerede meldt ud, at vi vil rulle den borgerlige regerings skattelettelser tilbage, som var en skatterabat til nogle af de mest velbjærgede i Danmark, skriver han i en mail til Altinget.dk.

Originalartikel: altinget.dk/artikel/regeringen-vil-goere-det-dyrere-at-overdrage-virksomheder

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094