23948sdkhjf

Tidligere Matas-topchef skal styrke de frie købmænd

Købmandsfonden KFI, der blandt andet står bag Dagrofa, har valgt Terje List som ny direktør.

Danmarks frie købmænd skal styrkes, så danskerne også i fremtiden kan handle hos lokale købmænd, der ejer og driver deres egne butikker.

Derfor har KFI Erhvervsdrivende Fond i dag meldt ud, at erhvervsprofilen Terje List tiltræder som ny direktør, fortæller organisationen i en pressemeddelelse. 

KFI er i gang med en omstilling, hvor der er sat skub i uddelingerne til de frie købmænd og investeringer i udviklingen af deres købmandsskab.

Den udvikling skal Terje List drive endnu videre, siger Bo Rygaard, bestyrelsesformand i KFI. 

- KFI er en veldrevet og meget solid forretning, og det er i høj grad Jesper Loiborgs fortjeneste. Nu er tiden inde til at sætte endnu mere skub i en udvikling, hvor vi hjælper de frie købmænd mest muligt. Terje List har omfattende erfaring indenfor dagligvare- og detailhandel. Han er den rigtige mand til at forstå købmændenes behov og hjælpe dem med at udvikle deres forretning, siger han. 

KFI ejer sammen med Norgesgruppen og købmændene dagligvarekoncernen Dagrofa, der blandt andet driver kæderne Meny og Spar. KFI og Norgesgruppen ejer også den grønlandske supermarkedskæde Pisiffik.

Terje List var fra 2000-2017 direktør for Matas A/S og fra 1994-1997 som detaildirektør medlem af ledelsesgruppen i Dagrofa A/S.

Han ser frem til at arbejde videre med en struktur, der både skal støtte den individuelle købmand i hans forretning og det frie købmandsskab i det hele taget.

- Det er i høj grad de frie købmænd og hans eller hendes personlige engagement, som sørger for, at der findes dagligvarebutikker i Danmark, hvor man kan få en indkøbsoplevelse, der ikke ligner enhver anden. Det er ægte købmandsskab. Jeg ser det som et kæmpe privilegium at få lov at støtte en unik del af den danske dagligvarehandel, siger han.

Blå bog
Terje Laurberg Lyngø List, f. 1965 i Sønderborg.

Nyansat adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

Terje List var adm. direktør i Matas A/S fra 2000-2017 og topchef for i alt 292 butikker og webshop. Han ledede Matas under tre forskellige ejerformer: Først som en virksomhed ejet af selvstændige butiksejere, så i kapitalfondsejerskab og endelig som børsnoteret virksomhed. Matas etablerede under Terje Lists ledelse landets største kundeloyalitetsprogram med omkring halvanden million medlemmer.

Fra 1997-2000 var Terje List adm. direktør i dagligvarekoncernen Suma Holding A/S, der drev 32 supermarkeder, og som senere blev solgt dels til Salling Group A/S og dels til KFI.

Terje List har desuden været en del af ledelsen i Dagrofa A/S fra 1994-1997 og mejerivirksomheden Enigheden A/S fra 1989-1994.

Han sidder i bestyrelsen i optikervirksomheden Synsam Group AB (bl.a. Profil Optik) og i 3C Retail A/S (bl.a. Leasy A/S). Han var medejer af Riccos Kaffe Aps fra 2018-2019.

Terje List har en kandidatgrad i økonomi og virksomhedsledelse fra CBS.

Han modtog i 2017 Dannebrogsordenens Ridderkors.

Han er gift med Liselotte Højland List og har tre børn. Familien bor i Klampenborg nord for København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219