23948sdkhjf

Slagerigigant ønsker udelukkende bæredygtigt kød i butikkerne

Udviklingen på buræg-området har vist, at danskerne er villige til at betale mere for dyre- og klimavenlige fødevarer - og nu håber Danish Crown-topchef Jais Valeur, at butikkerne herhjemme i løbet af en årrække kun sælger bæredygtigt kød, der er produceret klimarigtigt.

Det skriver Avisen Danmark, som peger på, at supermarkederne pludseligt - drevet af forbrugerkrav - udfasede buræggene fra 2015 til 2018.

Jais Valeur tør ikke komme med et præcist gæt på, hvor hurtigt en tilsvarende udvikling vil tage på kød-området, men siger, at det kan tage "5-10-20 år"

Danish Crown har ambitioner om, at al koncernens kød bliver produceret klimaneutralt i 2050. I første omgang vil Danish Crown have halveret sin udledning af klimagasser i 2030 set i forhold til 2005.

Samtidig er koncernen godt i gang med at omlægge en del af sin produktion, så der bliver lavet flere og flere plantebaserede alternativer helt uden kød. Jais Valeur ved godt, at det ikke nødvendigvis er ønskescenariet hos kødproducenterne i ejerkredsen, men han sammenligner situationen med udviklingen i bryggeribranchen, hvor der de seneste år er kastet store ressourcer ind i at udvikle alkoholfri øl.

- Synes bryggeren, at det er fedt at lave alkoholfri øl? Jeg tror, at han synes, at det er det ringeste nogensinde, for han vil hellere brygge rigtigt øl. Men forbrugerne ønsker et alternativ, så det har markedet brug for. Jeg bruger det samme billede over for vores ejere, siger Jais Valeur til Avisen Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078