23948sdkhjf

Davidsens nye danmarkskort har tomme huller

Davidsen lukker afdeling på Bornholm, mens Midt- og Vestjylland fortsat ikke er dækket

Med Davidsens overtagelse af Optimera er den familieejede, sønderjyske byggekæde officielt blevet landsdækkenende.

Offentliggørelsen af koncernens nye danmarkskort afslører dog, at det stadig er i det syddanske, kæden står stærkest, mens de midt- og vestjyske håndværkere må kigge langt efter de sønderjyske tilbud.

I alt har Davidsen nu 23 afdelinger fordelt i landet mod de tidligere 13, og særligt i københavnsområdet øges indsatsen med tømmerhandels- og byggevarecentre i både Karlslunde og København og nyt logistikcenter i Tune.

Derudover investeres der blandt andet i Nørre Nebel, hvor Davidsen etablerer en ny byggemarkedsforretning og rykker Optimera i Oksbøl til byen. I Billund udbygges det tidligere eRhvervscenter ligeledes med byggemarked for private, og i Kolding samles to tidligere Optimera-butikker i en stor Davidsens Tømmerhandel.

Helt slut på Bornholm
Det er dog ikke i alle dele af landet, man har valgt at oppe indsatsen. På Bornholm, hvor Optimera i 2017 slog dørene op til en forretning i Rønne, har Davidsen valgt ikke at fortsætte driften.

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, men det handler om, at vi i bund og grund ikke tror på, at det kan blive til en lønsom forretning, fortæller Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsens Tømmerhandel til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det skyldes ifølge Henrik Clausen at lokationen på Bornholm ikke har den fornødne plads til at rumme det fulde Davidsen sortiment, hvorved logistikomkostningerne, der er forbundet med at servicere kunderne, bliver for høje. Også Optimeras forretning i nordjyske Hjørring har Davidsen valgt at lukke, da man ikke vurderer at afdelingen kan blive lønsom i et Davidsen set-up.

39 stillinger nedlægges
I forbindelse med sammenlægningen af de to kæder samler Davidsens Tømmerhandel alle hovedfunktioner på sit nuværende servicekontor i Vojens.

Organisationsændringerne medfører, at der i alt nedlægges 39 stillinger, der ifølge Henrik Clausen er bredt fordelt i organisationen, om end hovedparten findes i de administrative lag samt hos de nedlagte centre i Rønne og Hjørring

- Vi ser et spændende udviklingspotentiale i Optimera, så vi har ikke haft behov for at justere synderligt på bemandingen i de enkelte afdelinger, uddyber direktøren.

Læs også Davidsen vil kapre københavnske byggekunder på Wood Supplys søstermedie Licitationen (kræver abonnement) 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.517