23948sdkhjf

Silvans vending koster dyrt – låner tocifret millionbeløb

Tab tvinger Silvan til at låne samlet 45 mio. kr. af ejeren, den tyske kapitalfond Aurelius. Det skriver Børsen med henvisning til et fortroligt dokument.   

De første 20 mio. kr. blev udbetalt i september, og de resterende 25 mio. kr. kommer til udbetaling i januar 2020. Ifølge kædens tyske topchef, Jan Becker, er de mange millioner nok til både at klare sæsonnedturen i vinteren samt at finansiere byggemarkedskædens igangværende turnaround. 

- Pengene, der er stillet til rådighed, er nødvendige i vintersæsonens lavsalg, men (pengene, red.) vil være tilstrækkelige som finansiering for hele året. Med andre ord: Vi har ikke brug for yderligere midler, skriver Jan Becker i en mail til Børsen.

Forlænger lån 
Silvan har gennem længere tid været i store problemer. Mens konkurrenterne er vokset i et stigende marked, er Silvan stået stille, og regnskabet for sidste halvdel af 2017, som var første regnskabsperiode, efter Aurelius købte kæden samme år, viste et underskud på 44,5 mio. kr. efter skat. I 2018 lød underskuddet på knap 13 mio. kroner, og dermed har koncernen altså tabt mere end 57 mio. kr. på halvandet år under kapitalfondens vinger. 

Umiddelbart efter Aurelius’ overtagelse igangsatte kæden en omfattende turnaround med det mål, at Silvan inden for to år tjener penge igen. For at nå målet er der blevet investeret tungt i at ombygge en række butikker og skruet op på it-området. 

Lånet fra Aurelius står ifølge Børsen ikke alene. En aftale med den svenske bank Collector Bank er også blevet forlænget, så den nu løber til januar 2021, og samtidig sikrer Silvan bedre vilkår.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173