23948sdkhjf

Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordene

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Trods faldende salg af fersk kød vil bøfferne ifølge fremtidsforsker stadig have en plads på tallerknerne.

Selv om forbruget af kød ifølge en analyse fra Coop falder, ender vi næppe som en nation af vegetarer.

Læs også: Danske butikker måtte spejde langt efter boom i julesalg

Det siger fremtidsforsker Marianne Levinsen fra virksomheden Fremforsk - Center for Fremtidsforskning.

- Vi ender nok snarere som en nation af flexitarer, hvor folk spiser mere grønt og mindre kød, for eksempel kun ved særlige lejligheder eller i weekenden, siger hun.

Analysen fra Coop viser, at forbruget af fersk kød er faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig melder supermarkedskæderne om stigende salg af plantebaserede alternativer.

Læs også: Vinimportør solgte snyde-vin i SuperBrugsen-butikker

Det mindskede kødforbrug har ifølge Marianne Levinsen været drevet af især kvinder fra den gode middelklasse i de store byer.

Men i dag er trenden udbredt til hele landet og alle samfundslag.

- Det er især de yngre og de ældre, der spiser mindst kød. De ældre gør det, fordi de tilhører en generation, som har været vant til en kødfri dag og en ugentlig fiskedag.

- De yngre gør det, fordi de anser det for mere sundt og bæredygtigt, siger hun.

Læs også: Distributør: 2020 bliver smart home teknologiens år

Men bøfferne og de saftige spareribs forsvinder ikke fuldstændig fra danskernes middagsborde, lyder det fra fremtidsforskeren.

- Kød smager godt, og de fleste kan godt lide det engang imellem. Så folk vil stadig spise kød, men de vil tænke mere over, hvor meget og hvornår de spiser det, siger Marianne Levinsen.

Helle Brønnum Carlsen er lektor i madkundskab på Københavns Professionshøjskole og madanmelder.

Hun ser en vis risiko for tilbagefald i, at danskerne køber frikadeller og bøffer lavet af plantefars.

Læs også: Coop lægger sine to største tilbudsaviser sammen til én

- Ønsket om at gøre noget godt er der. Men man har ikke overvejet at omlægge sin måde at spise på til andre kulturer, der naturligt spiser meget mere vegetarisk.

- Så man prøver at erstatte og stadigvæk lege, at vi spiser frikadeller og bøffer. Det er der en vis fare i, for så svupper man lettere tilbage, fordi det er nok kun som fars, at det vil give den samme tilfredsstillelse (som kødet, red.), siger hun.

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lego taber flyvehøjde på global brand-liste

Jysk bryghus vil 10-doble produktionen

Kims åbner et chips-outlet

Fusk med salg af enorm mængde chokolade giver millionsmæk

Købmand nægter at sælge energidrik til unge

Lidl-kunder slår rekord i kampen mod madspild

Nyhedsbrev

Økologisk direktør siger farvel

Kartoffelsucces: Teenager med egen maskinpark sælger fra tre vejboder

Vinimportør solgte snyde-vin i SuperBrugsen-butikker

Kendt hotelejer føler sig forfulgt: - De er kun ude på at genere os

Fødevarestyrelsen kunne konstatere mangelfuld rengøring under et besøg på østjysk slot.

Dommer fængsler 37-årig efter brutalt overfald i kiosk

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Salling Group og Wupti taber sag igen i landsretten

Brancheforening: Tabsgrænse på spil er ringe værn mod ludomani

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Milepæl: Nu handler 100.000 danskere for hinanden

Onlinehandel kan løses på andre måder end med store centrallagre og varevogne, der leverer ud til kunderne.

Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Danske Spil vil have tabsgrænse på spil hos alle udbydere

Det skal være muligt at fastsætte tabsgrænse for spil, mener Danske Spil, der opfordrer andre til at være med.

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Millionerstatning på vej til Lego: Vinder ny kopisag i Kina

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Supermarkedskæde topper igen listen over de bedst omtalte varemærker

Flyselskabet Ryanair, som i mange år har været udskældt, er årets højdespringer.

Opgør på tankstation i Horsens ender med knivstik

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Selskabet bag Ota Solgryn og Havre Fras fusionerer

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Regeringen lover forslag om delvis pesticidforbud

Flysag kan ramme danske småkager hårdt

Dagrofa-direktør: - Vi har en unik position

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Circle K gør det muligt for Børnetelefonen at hjælpe flere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Besøg TENTE på Stockholm Furniture Fair 2020

Scanlux Packaging åbner nyt kontor i Sverige

Nye varianter af kartoffelmos

Danish IP Fair 2020 København

DABA lancerer ny bagedygtig løsning i genanvendt plast

Oplev den nye IHC® DIN LED dimmer

Louis Nielsen vælger CTcoins kønummer systemer

Deltag i Matchmaking - Nordic EV Summit 2020 i Norge

KUMA fandt en fleksibel løsning

Lad os automatisere din hyldepleje

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Virksomhed søger producent aftale med skrædder i EU

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Digitaliser din mobile medarbejdere med Solutionweb Apps

Svensk virksomhed søger knappe producent.

Klimakampen er rykket ind

Det her bruger din headhunter sin tid på

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Hvad skal din virksomhed investere i i 2020?

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

HOLIDAY WORLD international tourism trade fairs 2020

Samarbejde om innovation med udspring i testfaciliteter

Vil kan hjælp dig med at lave en plan for din næste messedeltagelse!

Send til en kollega

0.203