23948sdkhjf

Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordene

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Trods faldende salg af fersk kød vil bøfferne ifølge fremtidsforsker stadig have en plads på tallerknerne.

Selv om forbruget af kød ifølge en analyse fra Coop falder, ender vi næppe som en nation af vegetarer.

Læs også: Veganer sagsøger Burger King for at kødgrille plantebøf

Det siger fremtidsforsker Marianne Levinsen fra virksomheden Fremforsk - Center for Fremtidsforskning.

- Vi ender nok snarere som en nation af flexitarer, hvor folk spiser mere grønt og mindre kød, for eksempel kun ved særlige lejligheder eller i weekenden, siger hun.

Analysen fra Coop viser, at forbruget af fersk kød er faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig melder supermarkedskæderne om stigende salg af plantebaserede alternativer.

Læs også: Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Det mindskede kødforbrug har ifølge Marianne Levinsen været drevet af især kvinder fra den gode middelklasse i de store byer.

Men i dag er trenden udbredt til hele landet og alle samfundslag.

- Det er især de yngre og de ældre, der spiser mindst kød. De ældre gør det, fordi de tilhører en generation, som har været vant til en kødfri dag og en ugentlig fiskedag.

- De yngre gør det, fordi de anser det for mere sundt og bæredygtigt, siger hun.

Læs også: FDB Møbler åbner butik midt i København

Men bøfferne og de saftige spareribs forsvinder ikke fuldstændig fra danskernes middagsborde, lyder det fra fremtidsforskeren.

- Kød smager godt, og de fleste kan godt lide det engang imellem. Så folk vil stadig spise kød, men de vil tænke mere over, hvor meget og hvornår de spiser det, siger Marianne Levinsen.

Helle Brønnum Carlsen er lektor i madkundskab på Københavns Professionshøjskole og madanmelder.

Hun ser en vis risiko for tilbagefald i, at danskerne køber frikadeller og bøffer lavet af plantefars.

Læs også: Coop i eksklusivt samarbejde med TV2 om ny julekalender

- Ønsket om at gøre noget godt er der. Men man har ikke overvejet at omlægge sin måde at spise på til andre kulturer, der naturligt spiser meget mere vegetarisk.

- Så man prøver at erstatte og stadigvæk lege, at vi spiser frikadeller og bøffer. Det er der en vis fare i, for så svupper man lettere tilbage, fordi det er nok kun som fars, at det vil give den samme tilfredsstillelse (som kødet, red.), siger hun.

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Nu får Aldi Danmark igen 300 millioner fra Tyskland

Ny butik på Frederiksberg vil indrette som i 1800-tallet

1

Too Good To Go: Vi var her først med den idé

Veganer sagsøger Burger King for at kødgrille plantebøf

Burger King varedeklarerer ifølge sagsøgeren ikke, at kødfrie bøffer bliver stegt sammen med normale bøffer.

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

FDB Møbler åbner butik midt i København

Nyhedsbrev

Ny succesrig dagligvaretjeneste lancerer i Danmark med Ikea i ryggen

78-årig kvinde blev indespærret i indkøbscenter

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

1

Minister afviser dansk enegang med varer fra besatte områder

Røverpar truer med våben og løber væk med kontanter

To gerningsmænd har søndag aften begået røveri mod Brugsen i Vipperød ved Holbæk.

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Laksestykker kaldt retur

Mand mistænkes for stribe af røverier i Nordjylland

Søndag er en mand blevet fængslet i fire uger - sigtet for et røveri begået mod en købmandsforretning.

Coop i eksklusivt samarbejde med TV2 om ny julekalender

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

1

Rema 1000 vinder vegansk pristjek

Der kommer flere og flere plantebaserede varer i de danske supermarkeder, men udbud og pris varierer meget fra butik til butik.

Coop tilbagekalder skinkestrimler

Netto lukker i Hillerød på grund af dårlig økonomi

Bliver Per Bank Salling Groups næste bestyrelsesformand?

Netto-direktør: Ledige akademikere kan gøre karriere hos os

1

Pantfrie dåser ender i naturen: Minister vil finde løsning

Politiet finder kæmpe lager med to ton fyrværkeri

Formand stopper i Salling Group og får toppost i udenlandsk fødevaregigant

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Nu vil Salling Group endelig rive center ned i Esbjerg

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

Søstrene Grene vinder regional pris

Homemate-måltider suser afsted med nemlig.com

Købmand opfordrer kunderne til at smide bukserne

Danish Crown indgår kæmpeaftale i Kina

Krydderileverandør skifter navn

Røver truer med kniv og slipper væk med kassebeholdning

Kinesisk hang til danske øl giver vokseværk hos Carlsberg

Skagenfood har nu en klimakasse

Netto-medarbejder fra Viborg fandt skorpion blandt grøntsagerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Laver du magiske sko, så leder en polsk skobutik efter dig!?

Datakrav til transportørerne

Oplad din mobil direkte i bordlampen

7 kompetencer man skal kigge efter hos en cloud infrastruktu

Skal du med til MBM Tourism Prague 2020 i Tjekkiet?

Super mulighed for at blive SELVSTÆNDIG som franchisetager

Gør op med produktionsindustriens barrierer for at etablere

Tysk SME virksomhed søger bæredygtig partner.

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Hollandsk virksomhed søger produkter til udendørs sport.

Søger leverandøre indenfor hjemme og fritids produkter i EU!

Sådan undgår du Dødens Gab

Har du etiketter til årets største shoppingsæson?

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Deltag i Nordic Cluster Meet Up 2019.

Black Friday er en af julens store handelsdage, er du klar?

Plej de personlige relationer

Nyt sortiment af projektører og belysning til vægge og facad

Temadag om digital monitorering af store infrastrukturer

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Klassisk arbejdslampe i et helt nyt lys

Generationsskifte i EL:CON Bygningsautomatik

Flexleasing eller splitleasing eller?

Nye regler for branddøre og brandskydeporte den 1. november

Send til en kollega

0.202