23948sdkhjf

Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordene

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Trods faldende salg af fersk kød vil bøfferne ifølge fremtidsforsker stadig have en plads på tallerknerne.

Selv om forbruget af kød ifølge en analyse fra Coop falder, ender vi næppe som en nation af vegetarer.

Læs også: Danskerne dropper kassekøen

Det siger fremtidsforsker Marianne Levinsen fra virksomheden Fremforsk - Center for Fremtidsforskning.

- Vi ender nok snarere som en nation af flexitarer, hvor folk spiser mere grønt og mindre kød, for eksempel kun ved særlige lejligheder eller i weekenden, siger hun.

Analysen fra Coop viser, at forbruget af fersk kød er faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig melder supermarkedskæderne om stigende salg af plantebaserede alternativer.

Læs også: Skyhøj kakaoskat: Producenter ånder lettet op

Det mindskede kødforbrug har ifølge Marianne Levinsen været drevet af især kvinder fra den gode middelklasse i de store byer.

Men i dag er trenden udbredt til hele landet og alle samfundslag.

- Det er især de yngre og de ældre, der spiser mindst kød. De ældre gør det, fordi de tilhører en generation, som har været vant til en kødfri dag og en ugentlig fiskedag.

- De yngre gør det, fordi de anser det for mere sundt og bæredygtigt, siger hun.

Læs også: Undersøgelse: Flertal vil forbyde tilbudsaviser

Men bøfferne og de saftige spareribs forsvinder ikke fuldstændig fra danskernes middagsborde, lyder det fra fremtidsforskeren.

- Kød smager godt, og de fleste kan godt lide det engang imellem. Så folk vil stadig spise kød, men de vil tænke mere over, hvor meget og hvornår de spiser det, siger Marianne Levinsen.

Helle Brønnum Carlsen er lektor i madkundskab på Københavns Professionshøjskole og madanmelder.

Hun ser en vis risiko for tilbagefald i, at danskerne køber frikadeller og bøffer lavet af plantefars.

Læs også: Populær Kvickly-outlet lukker

- Ønsket om at gøre noget godt er der. Men man har ikke overvejet at omlægge sin måde at spise på til andre kulturer, der naturligt spiser meget mere vegetarisk.

- Så man prøver at erstatte og stadigvæk lege, at vi spiser frikadeller og bøffer. Det er der en vis fare i, for så svupper man lettere tilbage, fordi det er nok kun som fars, at det vil give den samme tilfredsstillelse (som kødet, red.), siger hun.

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Danskerne dropper kassekøen

I løbet af de seneste to måneder er antallet af danskere, der selv scanner deres varer i supermarkedet steget med 35 procent

To Løver sætter tænderne i succesrig online-slagter

Mattels overskud overrasker trods juleproblemer for Barbie

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Mad til hunde og katte sender Nestlés salg op på 650 milliarder

Den schweiziske fødevarekoncern Nestlé har nået en omsætning på 650 milliarder kroner i 2019.

Nyhedsbrev

Coop-ordre har sat fut under fiskefabrik

Kornforhandler præsenterer ”utilfredsstillende” regnskab

Østjysk posthus omdannes til street food

Vraget i Løvens Hule: Kaffe-startup fik udsolgt på 72 timer

Magickort på nettet giver vokseværk hos Lego-konkurrent

Hasbro har med succes lanceret et onlinespil med de klassiske Magickort, der så dagens lys i 90'erne.

Rester i pålægsmaskiner: Sur smiley til familieejet slagter

Butik vil kontakte kunder, der "glemmer" flasker uden pant

Købmand kritiseres for at udnytte ledige i praktik

De kender betingelserne, og jeg har ikke råd til at betale dem, siger Rema 1000-købmand i Næstved.

Fleggaard køber dansk netsupermarked

Økologisk tøj kan sagtens indeholde kemikalier

Nu er det tid til at indstille din favorit til årets fødevarepriser

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

DSB-passagerer kan igen købe kaffe og rundstykker i togene

35 kunder blev syge i Lidl: Nu starter retssag i peberspray-sag

Lokal slagter lander aftale med Coop

Ølsucces nu i gang med at erobre læskedrikkemarkedet

1

Nu kommer salgsvognen måske tilbage i togene

7-Eleven og DSB tester salgsvogne på strækningen mellem Jylland og København.

Skyhøj kakaoskat: Producenter ånder lettet op

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Nu sælger kød-kæde overskuddet fra alle restauranterne

Randers Street Food forsinket igen

Alle Legos klodser skal være grønne inden for ti år

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Millioner: Kærestepar har succes med vingummier mod hårtab

Astralis og Royal Unibrew laver ny energidrik sammen

Pizza-Gorm har købt sig ind i "chips-monster"

1

Jensens Bøfhus lancerer samtalekort

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SMART 2020 i Shanghai

Ny type papirbægre skal erstatte plastik til mælkeprodukter

Minibox - et nyt design

Hør mere om EU'S støttepuljer

Sæt pris på dine produkter med prismærkepistoler fra METO

Prøv den nye energiberegner fra ASSA ABLOY

Moderne og tidsrigtigt butiks/bagerikoncept på vej til DK

JEROS på Euroshop 2020

Opnå en 100% automatiseret og fuldt integreret forretning

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Spansk virksomhed søger produktion af solcelle-system

Partner til multimedieudstyr søges

Økologi på fremmarch hos Kryta

Vind i den fysiske butik!

Produktnyhed fra PALOMAT®

Kræver dine kunder, at du kan understøtte Cross Docking?

Mangler din sliddele-forretning produktion?

Skal du på messe?

Hvordan skabes international vækst igennem franchising?

Virksomhed søger producent/leverandører af nødder, frø...

HCS gør det nu endnu nemmere at være renovationskunde

Genbrugs-hjul virksomhed søger leverandører

Disse to begreber er afgørende for jeres succes

Et effektiviseret flow af leverandørfakturaer

HCS og FN's 17 verdensmål

Send til en kollega

0.218