23948sdkhjf

Stigende nypriser sætter turbo på salget af brugte telefoner

Høje priser på nye telefoner har bragt brugtsalget af smartphones op på det højeste niveau nogensinde.

For fem år siden, da den nye iPhone 6 blev præsenteret, kostede den dyreste version 7500 kroner.

I dag har den seneste telefon fra Apple et 11-tal koblet på, og vi danskere skal grave næsten 13.000 kroner op af lommen for at få den mest avancerede udgave med hjem.

Hos de konkurrerende producenter er priserne for high end-telefonerne undergået samme udvikling. De højere priser gør udslag i salget af nye telefoner.

Hos den danske virksomhed GreenMind, som opkøber, restaurerer og videresælger brugt elektronik, er omsætningen fra maj til august mere end tredoblet i forhold til samme periode året før – fra cirka en halv million kroner i 2018 til 1,7 millioner kroner i år med en forventet omsætning for hele regnskabsåret på syv millioner kroner.

– Brugte telefoner udgør den langt største varegruppe i vores sortiment, og det er tydeligt at mærke, at flere danskere er blevet trætte af at bruge 10.000 kroner eller mere på de nyeste telefoner. Vi har aldrig solgt så mange brugte telefoner, som vi gør i øjeblikket. Udover økonomien er der også et voksende ønske om at leve et mere bæredygtigt liv med fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi, siger Brian Funch, der er partner i GreenMind, i en pressemeddelelse.

Tendensen bakkes op af landets største online loppemarked, DBA, hvor iPhone er et af de allermest søgte ord.

– Der er stor interesse for brugte mobiltelefoner på DBA. Lige nu har vi mere end 2000 brugte iPhones til salg. Når en ny iPhone lanceres, giver det typisk en tredobling af iPhones til salg. Det stigende udbud gør, at priserne falder lidt. Så det kan man spekulere i, hvis man skal købe eller sælge, siger Tue Sø, Marketingchef ved DBA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222