23948sdkhjf

Dårlig hygiejne igen afsløret på fiskefabrik

Fødevarestyrelsen har besøgt fabrikken fire gange på fire måneder
Hanstholm-virksomheden Insula, der arbejder med forarbejdning og konservering af fisk og seafoodprodukter, er flere gange i løbet af få måneder blevet taget i lemfældig omgang med fødevarelovgivningen.

Senest var Fødevarestyrelsen på besøg i august, og endnu engang stod det slemt til med hygiejnen.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

"Grøn algelignende vækst drypper ned i fødekar med hel fisk til maskinskæringsafdeling", står der ifølge avisen blandt andet i den seneste kontrolrapport fra august.

"Personalet genbruger fiskeauktionskasser uden at gøre dem rene. Håndtag til maskiner, døre, porte, høreværn og truck er beskidte og smurt ind i fiskeskæl. Porte og vægge på råvarelager har mørkt skidt, der ikke kan tørres af", hed det i den foregående kontrolrappprt fra juli.

Begge besøg udløste en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner fra Fødevarestyrelsen til Insula, der er en del af Amanda Seafoods-koncernen. Besøget i august var det fjerde besøg på fire måneder. I tre af tilfældene har virksomheden overtrådt fødevarelovgivningen.

Rengøringsfirma fyret
Ud over de to bøder skal virksomheden selv betale for de fire kontrolbesøg, der har varet i alt 11 timer og koster omkring 6.000 kroner i timen. Det betyder, at den samlede regning, indtil videre, for Insula Hanstholm ligger i omegnen af 100.000 kroner.

Om baggrunden for, at fødevaremyndighederne nu tre gange på kort tid har haft de sure smileyer fremme hos Insula, siger Amanda Seafoods' administrerende direktør, Jesper Kold Sørensen, til Nordjyske:

- Vi var for tålmodige. Vi har ladet os binde røverhistorier på ærmet af vores rengøringsselskab, der lovede bod og bedring. Desværre skete det ikke, så nu bruger vi ikke selskabet længere.

Angående kondensdryp i fiskene understreger han, at der på intet tidspunkt har været fare for fødevaresikkerheden:

- Hvis fødevaresikkerheden var i fare, så var vi blevet lukket på dag 1. Det er almindeligt kendt, at kondens er et problem for fødevarevirksomheder på havnen. Men det har vi gjort noget ved nu, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094