23948sdkhjf

Stor plantebaseret messe indtager Kødbyen i weekenden

Mange af de store butikskæder er til stede, når VeggieWorld afholdes i Øksnehallen i København i weekenden.

I den kommende weekend afholdes VeggieWorld, Danmarks første veganske messe, i Øksnehallen.

Med over 50 udstillere og en varieret vifte af indslag på programmet henvender messen sig til alle, der interesserer sig for grøn levevis, skriver Dansk Vegetarisk Forening i en pressemeddelelse.

I messens boder er der begge dage mulighed for at smage, teste og købe produkter som vegansk pizza, vegansk is af overskudsbananer, chokolade og meget mere.

VeggieWorld er en forbrugermesse, men har også interesse for restauratører, detailhandlere, grossister og andre fagfolk, der vil opdateres på udviklingen i den plantebaserede verden.

- Vi glæder os til at byde danskerne indenfor på Danmarks første plantebaserede messe. Alle er velkomne, uanset om man vil prøvesmage en masse produkter, eller om man bare er nysgerrig efter, hvordan fremtidens mad måske ser ud, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening, som afholder VeggieWorld i samarbejde med det tyske firma Wellfairs.

Lørdag kan publikum møde Katrine Milman (CSR-chef, Aldi) og Anette Christensen (Konceptchef, Irma) i debat om fremtidens supermarked med Jørgen Rudbeck (redaktør på Fødevarewatch) som vært.

De kan også opleve, hvordan man fremstiller ost af cashewnødder, og høre læge Tobias Schmidt Hansens foredrag om ernæring.

Der er prisuddeling til supermarkeder og producenter, der har sat skub i grønne produkter, ligesom Dansk Vegetarisk Forening overrækker Mikkel Hindhede-prisen til et menneske, som har gjort en særlig indsats for at fremme plantebaseret levevis.

Søndag åbner tyske Patrik Baboumian, en af verdens stærkeste mænd og kendt fra dokumentarfilmen The Game Changers, scenen sammen med den tidligere professionelle, danske håndboldspiller Casper Bilton.

Senere kan man opleve folketingspolitikerne Carl Valentin (SF), Rasmus Nordqvist (Å) og Mette Hjermind Dencker (DF) duellere på plantebaseret politik: Hvad kan politikerne gøre for at fremme plantebaserede fødevarer? Politikerne får i debatten selskab af erhvervsmanden Ulrich Kern-Hansen, som har grundlagt firmaerne Hanegal og Organic Plant Protein.

Det er også søndag, at Årets Grønne Iværksætter skal kåres.

Lars Aarup fra Coop er vært og styrer slagets gang, når tre virksomheder pitcher deres idé for tre investorer.

Den veganske produktudvikling er i rivende udvikling, og på messens start-up område kan man besøge 12 virksomheder, som kun lige har indledt deres forretningseventyr. Det gælder bl.a. Foodture, Glean og Planteslagterne.

Også de store spillere indenfor det plantebaserede sortiment stiller op på messen, herunder blandt andre Naturli', Hälsans Kök og Hanegal.

VeggieWorld afholdes i 22 byer i 10 lande - fra Italien til Kina.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093