23948sdkhjf

Lang fængselsstraf til mand i sag om organiserede tyverier

En 42-årig mand, der i juni sammen med otte andre mænd blev anholdt for at have deltaget i organiserede butikstyverier, er nu idømt fængselsstraf ved Retten i Aarhus. 

Manden, der er irakisk statsborger, skal et år og ni måneder i fængsel efter at være blevet efterforsket af politienheden Særlig Efterforskning Vest.

Han har desuden fået en advarsel om udvisning. 

Det fortæller tvsyd.dk

Tyverierne foregik i flere politikredse, blandt andet i Horsens, og politiet skyggede mændene i en periode op mod anholdelsen. 

Det førte i flere tilfælde til, at politiet måtte informere butiksejerne om tyverierne - fordi tyvene simpelthen var så professionelle i deres fremgangsmåde, at de ansatte intet opdagede. 

Mændene stjal især spiritus, chokolade, kaffe og cigaretter. 

I juni fortalte De Samvirkende Købmænd, at det efter deres opfattelse er blevet mere udbredt med organiserede tyverier i branchen. 

Der er mistanke om, at en del af tyvekosterne fra den slags tyverier ender til videresalg i kiosker, og da Skattestyrelsen, Fødevarestyrelsen og politiet i maj besøgte en række københavnske kiosker, var det kun en ud af 10, der kunne redegøre ordentligt for oprindelsen af alle varer. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125