23948sdkhjf

Ny succesrig dagligvaretjeneste lancerer i Danmark med Ikea i ryggen

Spaghetti i skævvredne pakninger, juice med mærkater på bagsiden og vingummibamser med forvoksede ører.

Det er den slags varer madtjenesten Motatos nu vil sælge til danskerne via sitet motatos.dk, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Vi har glædet os rigtigt meget til at komme i gang på det danske marked. Danskerne er i forvejen langt fremme i forhold til at forebygge madspild i hjemmet, og supermarkederne nedsætter varerne tæt på udløbsdatoen, så danskerne tænker allerede i at mindske madspild. Derfor præsenterer Motatos nu Danmark for alle de varer, der frasorteres i produktionsleddet. Fine, gode varer men med skønhedsfejl, som gør, at varerne ikke kan sælges på normal vis, og derfor kan sælges billigere på motatos.dk, siger Karl Andersson, som er en af de tre grundlæggere af Motatos svenske pendant, Matsmart.

Motatos kommer til Danmark med en stor investering fra blandt andre Ikea i ryggen, og ambitionerne hos den danske landechef, Kasper Stærk matcher de stærke kræfter, der har skudt kapital i madtjenesten.

- Vi vil gerne modarbejde idealet om perfekthed og med Motatos udnytte de ressourcer, vi har til rådighed. Motatos er bare en rigtig nem og god måde at gøre noget godt for både økonomieni husholdningen, men bestemt også i forhold til de klimaudfordringer, vi på verdensplan står overfor, vurderer Kasper Stærk.

Udvalget på sitet kommer fra et bredt net af leverandører, som videresælger de frasorterede varer til Motatos, som så bringer dem til et 7500 m2 stort centrallager, hvorfra varerne pakkes og sendes ud til kundernes hjemmeadresser med Postnord og andre budtjenester.

Med Motatos lancering i Danmark, tager Matsmart det første step i en strategi om at komme bredere ud i Europa.

Matsmart omsatte for cirka 277 millioner svenske kroner i 2018, og for 159,3 millioner svenske kroner i 2017.

Danmark er det første land, hvor madsitet hedder Motatos. I Sverige og Finland, køber kunderne overskudsvarer hos den samme udbyder, men under navnet Matsmart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125