23948sdkhjf

Ny butik på Frederiksberg vil indrette som i 1800-tallet

Østerlandsk Thehus har netop åbnet en ny butik på Frederiksberg, hvor indretningen er inspireret af den ikoniske butik på Nørreport fra 1800-tallet.

Formålet bag opførelsen af den nye butik har været at genskabe den genkendelige stil – som kunderne i forvejen forbinder Østerlandsk Thehus med – fra bunden og ud af beton og hvide vægge uden elinstallationer:

- Opbygningen af den nye butik har stået på i flere måneder, og det har derfor været en enormt krævende, udfordrende og samtidig spændende opgave at skabe en butik med inspiration fra 1800-tallet ud af nærmest ingenting. Det er på papiret en fuldstændig umulig opgave, som vi nu er nået i mål med og er rigtig stolte af, siger Torben Svendsen, direktør hos Østerlandsk 1889 Copenhagen, i en pressemeddelelse. 

For at genskabe den oprindelige stil er loftet eksempelvis udført i glas med håndlavet stuk, og købmandsdisken er en tro kopi af den originale fra butikken på Nørreport, som leder tankerne tilbage til 1800-tallet og de 130 år, som Østerlandsk Thehus har eksisteret:

- Vores mål er at give kunderne en oplevelse, de ikke finder andre steder. Derfor spiller detaljen en betydelig rolle for at skabe noget ud over det sædvanlige, hvor interiøret smelter sammen med thedåserne og personalets høflige betjening. Alt har betydning, og gulvet er ingen undtagelse, hvor vi har fået specialproduceret en meget unik løsning fra Mosaikhjørnet, fortæller Torben Svendsen.

Nyt gulv inspireret af Tivoli
Arkitekten, der stod bag designet af Østerlandsk Thehus på Nørreport, har også været involveret i at tegne Tivoli og det kinesiske tårn.

Da der skulle vælges gulv til den nye butik på Frederiksberg, var det derfor afgørende at vælge et klinkegulv, der passede godt ind stilen og den måde, Europa fortolkede Kina i 1800-tallet:

- De første gæster i butikken har rost os for, at vi har valgt at bevare det originale gulv og dernæst standen, som er utrolig flot. Det understreger, at vi er lykkedes med vores vision om at genskabe en speciel stilart i et splinternyt gulv, hvor farven og mønstret markerer den måde, vi i Europa fortolkede Kina i 1800-tallet med spraglet mønster og små krummelurer, som man også forbinder med Tivoli. Her sætter klinkegulvet den helt rette stemning, så snart man træder ind i butikken, siger Torben Svendsen.

Gulvet er et victoriansk klinkegulv fra Mosaikhjørnet, der har mere end 55 års erfaring inden for fliser og klinker.

Efter åbningen står endnu en butik snart klar til at blive istandsat på Strøget i København ved siden af La Glace.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063