23948sdkhjf

Irma på Østerport vil dyrke krydderurter direkte i butikken

I dag indvier fødevareminister Mogens Jensen Danmarks første vertikale have i dansk dagligvarehandel

I samarbejde med den tyske specialist i vertikale haver, Infarm, går Irma nu forrest som supermarked med urban produktion af fødevarer.

Læs også: Krydderurter dyrket i butikken hitter - nu får alle Irma'er egen køkkenhave

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

Første have åbnes i butikken på Østerport i dag, d. 21. november, af fødevareminister Mogens Jensen og i løbet af 2020 kan alle hente krydderurterne i deres lokale Irma.

Over hele verden spirer vertikale haver frem som en del af løsningen på at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem, og nu kan danskerne også vælge de bæredygtige løsninger lige ned i indkøbskurven.

- Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtigeproduktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer, siger direktør Søren Steffensen fra Irma.

Læs også: Irma vil hjælpe små fødevareproducenter gennem krisen

Irmas første have gror allerede med græsk og italiensk basilikum, koriander og persille.

Den åbnes i butikken på Østerport af fødevareminister Mogens Jensen torsdag 21. november ved den officielle indvielse kl. 14.30-16.00.

Fremtidens høst på fortidens viden
Vertikale haver kan meget vel kan være en del af fremtidens løsning på en række af klodens udfordringer.

Krydderurterne er rene, fri for syntetiskepesticider og dyrket lokalt. Dyrkningen benytter 95 pct. mindre vand end traditionelt landbrug og madspild reduceres, da efterspørgsel tilpasses den enkelte butik.

- Vi ønsker at gøre bæredygtig, frisk og levende produktion tilgængelig på den daglige indkøbstur for mennesker i byer overalt. Og vi er glade for at være partner med Irma i vores revolution,først med Københavns forbrugere og madelskere, og i fremtiden alle i Danmark, som er bevidste om bedre mad og en bedre fremtid, fortæller administrerende direktør Erez Galonska, der er en af de tre grundlæggere af Infarm.

Virksomheden har succes over hele Europa med at dyrkekrydderurter og andre bladgrøntsager i specielle skabe under kontrollerede forhold, uden brug af syntetiske pesticider, med lille vandforbrug og minimal transport.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125