23948sdkhjf

Fik bøde for at sælge spil til mindreårig: Claus glæder sig til nyt id-kort

Et nyt id-kort fra Danske Spil skal dæmme op for hvidvask og sikre, at mindreårige ikke kan oddse.

I kiosken ved Struer Banegård ser Claus Pedersen frem til at bede sine kunder om at vise et spilkort, før de kan oddse hos ham.

Danske Spil indfører nemlig et krav om et spilkort i løbet af næste år. Det skal dæmme op for, at kriminelle bruger væddemålene til hvidvask, og samtidig skal det hjælpe til, at unge under 18 år ikke kan spille.

- Jeg synes, det er en fin ide, at folk får et kort og kan køre det igennem hos os. Så er vi fri for at vurdere, hvor gamle de er, siger han til DR Midt & Vest.

I dag er det Claus Pedersens ansvar kun at sælge spil til folk over 18 år. Han har prøvet én gang, at han vurderede forkert og solgte et spil til en pige, der var for ung. Det kostede ham en bøde på 5.000 kroner.

- Moderen kontaktede mig bagefter, og jeg sagde til hende, at jeg vurderede hendes datter til at være over 18 år, for hun var på højde med mig, og jeg er 1.95. Men hun var altså under 18 år, siger han.

- Jeg er købmand, jeg er ikke nødvendigvis menneskekender. Jeg synes, det er svært at se, hvor gamle folk er, forklarer han.

Hvis man skal oddse for en tyver

I Superkiosken i Holstebro synes ejer Per Troldtoft Jensen også, at spillekortet kan være en god idé, men han efterlyser en petitessegrænse.

- Jeg synes, man skal lave en mindstegrænse, så man kun skal have kortet frem, hvis man for eksempel skal spille for mere end 100-500 kroner. Ellers er det måske lidt rigeligt for folk, der kommer og spiller for 20 kroner, at man skal vise id-kort, siger han til DR Midt & Vest.

Hvorfor er den her minimumsgrænse vigtig for dig?

- Jeg synes, det bliver besværligt, og det kommer til at tage en del tid for os. Jeg synes heller ikke, det kan være meget hvidvask, hvis det er under 500 kroner.

Claus Pedersen fra Kiosken ved Struer Banegård er ikke enig.

- Jeg synes, det er helt fint, at kortet skal vises uanset beløb. Hvis der var en minimumsgrænse, kan folk bare gå hen til 10 forskellige kiosker og så alligevel spille for 5.000 kroner, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094