23948sdkhjf

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Hvis virksomheder bliver snuppet for at bruge illegal arbejdskraft, kommer det fremover til at koste langt dyrere end i dag.

Det fremgår af aftaleteksten for næste års finanslov, som onlinemediet A4 Nu har set.

Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Victoria Velasquez, bekræfter over for A4 Nu, at der med næste års finanslov bliver sikret en fordobling af den bødestraf, som landets virksomheder får for at bryde loven om ulovlig arbejdskraft.

- Med den her finanslov har vi sikret et rekordhøjt beløb til bekæmpelsen af social dumping. Vi sørger også for, at politiet, Arbejdstilsynet, og Skattestyrelsens arbejde med at slå ned på lønfusk blandt udenlandske ansatte får et historisk løft, siger Victoria Velasquez til A4 Nu.

Læs også: Medie: Flertal forbyder salg af lattergas til unge under 18 år

I dag ligger bødeniveauet på mellem 10.000 og 20.000 kroner for hver illegale arbejder, som en virksomhed har haft ansat.

Læs også: Rød blok er enige om at øge prisen på cigaretter til 60 kroner

I alt afsætter regeringen og de fire støttepartier 50 mio. kr til den såkaldte "fælles myndighedsindsats" mod social dumping med næste års finanslov.

Af aftaleteksten fremgår det, at bøderne bliver fordoblet for virksomheder, der "groft uagtsomt ansætter udenlandsk arbejdskraft uden ret til at arbejde".
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078