23948sdkhjf

Lønstrid på Fyn: Planteskole mister stor kunde

Som konsekvens af konflikt sælges hækplanter fra Møllegårdens Planteskole nu ikke længere i Bauhaus.

Den faglige konflikt mellem 3F og Møllegårdens Planteskole samt dets leverandør af underbetalt arbejdskraft, Goskov ApS, tager til i styrke.

Læs også: Coops bagland: Nødråb fra lager-ansatte skal tages alvorligt

Det skriver Fagbladet 3F.

For nu er en faglig konflikt imod bemandingsfirmaet trådt i kraft. Konflikten betyder, at den store planteskoles produktion af færdige hække til danske forbrugere hurtigt kan gå i stå.

Gasa Group Denmark har været blandt aftagerne af hækplanter fra Møllegårdens Planteskole. Men den store engrosvirksomhed afviser nu at modtage planteskolens produkter, som ellers hidtil er blevet sendt videre til Bauhaus’ butikker.

Onsdag aften orienterede direktøren hos Gasa Group Denmark, Claes Riber, medarbejdere om, at virksomheden ikke længere vil aftage varer fra Møllegårdens Planteskole, fordi den er konfliktramt.

Læs også: Amazon blokerede egne aktionærers forslag om beskyttelse af arbejdere

Det oplyser Jess Sørensen, der er tillidsmand hos Gasa Group Denmark, til Fagbladet 3F.

- Onsdag aften lukkede Gasa Group ned for hækplanter fra Møllegårdens Planteskole. Nu kan vi i vores IT-system ikke længere bestille planter hos Møllegårdens Planteskole. Gasa Group ønsker ikke også at blive lukket ned som følge af den faglige konflikt. Det har vi hverken tid eller penge til, siger han.

3F’s konflikt er i første omgang rettet mod selskabet Goskov ApS. Men da der er tale om en såkaldt sympatikonflikt, medfører det, at medlemmer af 3F og andre fagforbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation ikke må udføre arbejde med forbindelse til Goskov ApS.

Konflikten vil dermed også ramme virksomheder som Møllegårdens Planteskole og Gasa Group Denmark.

Læs også: 3F indleder blokade og strejke mod Jensens Bøfhus

Baggrunden for konflikten er, at polske arbejdere hos Goskov ApS tjener 70-80 kroner i timen før skat for arbejde hos Møllegårdens Planteskole. En række medarbejdere, som er medlemmer hos 3F, har klaget til fagforbundet over lønnen, fordi de føler sig udnyttet. Medarbejderne tør ikke selv at stå frem, fordi de er bange for at miste deres arbejde.

3F ønsker, at arbejdet på Møllegårdens Planteskole sker på overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår, men bemandingsfirmaet Goskov ApS har ikke ønsket at skrive under på en overenskomst.

Møllegårdens Planteskole har tidligere været medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A og er stadig omfattet af den overenskomst for gartnerier og planteskoler, som GLS-A og 3F har indgået. Lønnen efter overenskomsten på området skal for tiden være mindst 143 kroner i timen.

Onsdag morgen demonstrerede flere end 30 faglige folk fra 3F imod social dumping foran Møllegårdens Planteskole på Ravnshøjgyden 6 i Ringe.

Læs også: Ingen løsning: Jensens Bøfhus tættere på konflikt

- Der kom folk helt fra Nordjylland og Nordsjælland her til Midtfyn for at bakke op om vores konflikt, som har til formål at skabe markant bedre løn- og arbejdsvilkår for medarbejderne hos Møllegårdens Planteskole. Det er dejligt med den store opbakning, vi mærker i sagen, siger Hanne Pedersen, faglig sekretær hos 3F Østfyn, og tilføjer, at hvis ikke konflikten bliver løst snart, vil man også overveje en fysisk blokade mod virksomheden.

Fagbladet 3F har torsdag formiddag forsøgt at få kommentarer fra ejeren af og direktøren for Møllegårdens Planteskole, Lars P. Strarup, til, at Gasa Group Denmark ikke længere vil aftage hans virksomheds hækplanter, fordi den er konfliktramt. I en e-mail til Fagbladet 3F skriver Lars P. Strarup:

- Vi driver virksomhed inden for rammerne af de love og regler, som er gældende I Danmark. Vi fører ikke sager mod 3F i pressen – dette skal ske ved de relevante retsinstanser om nødvendigt. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer.

Planteskoleejeren vil ikke udtale sig om, hvorvidt han vil fortsætte samarbejdet med Goskov ApS.

Fagbladet 3F har torsdag formiddag forgæves forsøgt at få kommentarer fra direktøren hos Gasa Group Denmark, Claes Riber.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094