23948sdkhjf

Sprøjter sig til holdbarhed: Salling Group tester californisk plantebelægning

En ny, usynlig, spiselig plantebelægning skal nu testes af Salling Group som de første i Danmark. Belægningen skal bruges på frugt- og grøntvarer.

Teknologien er udviklet af den californiske virksomhed Apeel. Herfra forklares det, at belægningen kan forlænge holdbarheden op til halvanden gang. Hinden, der påføres produkterne, er fremstillet af plantebaserede ingredienser, der findes i skræller, frø og frugtkød i alle de frugter og grøntsager, vi allerede spiser. Hinden er spiselig, usynlig, ufarlig og tilføres produkterne på samlebåndet på fabrikken.

- Apeel-behandlingen hjælper ret beset produktet med at opretholde sin naturlige væskebalance i længere tid og forlænger på den måde friskheden. Derved vil man som forbruger ikke kun opleve et løft i kvaliteten, men også holdbarheden, som vi har særligt fokus på, siger Stephan Bruun, der er indkøbsdirektør for frugt og grønt i Salling Group, i en pressemeddelelse.

- Madspild er en udfordring, som medfører en stor belastning for miljøet, og der er ingen tvivl om, at særligt frugt og grønt er en udfordring for både os som detailvirksomhed og hjemme i de danske husholdninger. Vi smider simpelthen for meget ud. Men hvis vi kan lykkedes med at forlænge kvaliteten, modstandsdygtigheden og ikke mindst holdbarheden, kan vi gøre en stor forskel for miljøet og medvirke til et langt mindre madspild i hele værdikæden, fortæller Stephan Bruhn.

Hvert år ender 260.000 ton mad i skraldespnden i de danske husholdninger.

Først på avocadoer
Til en start tester Salling Group og Apeel teknologien på avocadoer. 

Apeel er en californisk virksomhed, som er etableret med støtte fra Bill Gates’ fond. Den beskyttende planteskræl er godkendt af EU. Helt konkret består Apeel til konventionel frugt og grønt af fødevaretilsætningsstoffet E471, mono-og diglycerider af fedtsyrer. Salling Group tester – sammen med Asda i England og Edeka i Tyskland – som de første i Europa teknologien. Det sker til en start i føtex og Bilka.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14