23948sdkhjf

OK skal udskifte 100 oliefyr hos COOP

I 2014 gik energiselskabet OK ind på markedet for varmepumper til erhverv. En ordning, der hurtigt har fået ben at gå på.

Læs også: Bag facaden: Sådan bruger Coop sin enorme mængde data om kunderne

Der er siden leveret varmepumper til en vifte af forskelligeartede erhverv lige fra fjernvarmeselskaber til gartnerier.

Helt fra start har OK haft fokus på detailmarkedet, hvor dagligvarebutikker kan opnå god komfortvarme med en varmepumpe samtidig med afkøling.

Og netop på den front er der røget lidt af en opgave ned i indkøbskurven.

OK har lavet en aftale med Coop om udskiftning af gas- og oliefyr med varmepumper i 100 butikker.

Læs også: Ekspert i big data: Sådan kan detailkæder udnytte deres kundeviden bedre

I øjeblikket er OK i gang med at screene de butikker, som overvejer en varmepumpe, og de første installationer er foretaget, oplyser OK i en pressemeddelelse.

OK forventer at være færdig med at installere de mange varmepumper i løbet af 2020.

En investering på 50 mio. kroner
Aftalen med Coop er en rammeaftale, og OK har derfor ikke mulighed for at komme med ret mange oplysninger om aftalens indhold og hvilke butikker, det helt konkret drejer sig om.

Coop har dog tidligere på året meldt ud, at man kigger på alle gas- og oliefyr i Coops butikker – dog i videst muligt omfang de selvstændige brugsforeninger.

- Der kan dog være Coop-butikker, hvor der lovgivningsmæssigt/lokalplanmæssigt/teknisk er forhold, som ikke muliggør en varmepumpeinstallation, har chef for energi og grøn omstilling hos Coop Peter Svendsen tidligere skrevet i en mail til Energy Supply.

I samme ombæring kunne han oplyse, at det for Coops vedkommende drejer sig om en investering på 50 millioner kroner. Men så har man også taget 30 nye solcelleanlæg med i regnestykket.

I alt sparer de samlede tiltag 5.000 tons CO2 udslip om året.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142