23948sdkhjf
>

Ny tendens: Flere og flere vælger at spise ude juleaften

Gennem flere år har Tivoli stort set kunne melde om alt udsolgt på alle restauranter nytårsaften. Nu er en ny tendens ved at vinde indpas blandt forlystelseshavens gæster.

En ny juletradition er måske ved at etablere sig i Danmark.

Læs også: Restauranter forventer et dystert efterår

Det har længe været forholdsvist almindeligt for danskere at spise ude nytårsaften, men nu melder Tivoli om en stadigt større efterspørgsel på at indtage julemiddagen på en restaurant. 

I år er f.eks. alt udsolgt på Nimb Brasserie og Fru. Nimb selve juleaften, og fortsætter tendensen, vil Tivoli seriøst overveje at udvide yderligere næste år med flere restauranter, fortæller den gamle have i en pressemeddelelse. 

- Juleaften er stadig familiernes fest i Danmark, men flere typisk midaldrende og ældre ægtepar og ægtepar uden børn, enlige med et voksent barn og andre, der er del af brudte familier eller kun skal holde jul med få gode venner vælger at gå ud at spise en dejlig julemiddag og måske bagefter hygge sig hjemme med aftenkaffe eller aftendrink og måske gaver, fortæller turismeforsker Lise Lyck fra Copenhagen Business School.

- Herved undgås besværet med indkøb og madlavning, og der sikres en vellykket middag, der kan nydes i fulde drag. Det en ny trend, der er ved at udvikle sig især i større byer i Danmark, og det kendes også fra udlandet. Restauranterne i Danmark har generelt endnu ikke været hurtige til at tage højde for udviklingen, tilføjer hun. 

Læs også: Tivoli siger farvel til færre end frygtet - afskediger 233

I Frankrig, England og andre lande er der lang tradition for at familier, par og venner går ud og spiser sammen juleaften og herefter går hjem og pakker gaver ud.

I Danmark er derimod lang tradition for at familier samles og spiser sammen, men de seneste år hvor f.eks. København er blevet mere kulturelt mangfoldigt, og flere turister søger Danmark for at opleve den danske jul er ønsket om at kunne spise julemad ude vokset.

Samtidig vælger flere danskere at spise ude juleaften for at slippe for besværet og have fuld fokus på samværet når de kommer hjem og pakker gaver ud.

- Nimbs nytårsfester har gennem flere år været totalt udsolgt på kort tid. Nu oplever vi, at flere og flere danskere og turister som befinder sig i København også gerne vil indtage julemiddagen i Tivoli. Mange vælger at spise maden i Tivoli, hvorefter de tager hjem og pakker gaverne op, fortæller Mikkel Ustrup, der er operations director på den traditionsrige restaurant Nimb i Tivoli. 

- I de seneste to år er det gået særligt stærkt især med julemiddagen selveste juleaften, hvor der bl.a. er udsolgt på Nimb. Julemiddagene på vores restauranter stort set er udsolgt samme dag de udbydes. Nu har vi planer om, at vi senest næste år vil give endnu flere gæster den mulighed juleaften, forklarer han. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094