23948sdkhjf

Regeringen lover forslag om delvis pesticidforbud

Regeringen kan dog ikke støtte det borgerforslag om forbud mod brug af sprøjtemidler i private haver og på offentlige arealer.

Et borgerforslag om et øjeblikkeligt forbud mod salg af sprøjtemidler til brug i private haver og på offentlige fællesarealer er i strid med EU’s regler, mener regeringen.

Læs også: Undersøgelse: Flertal vil forbyde tilbudsaviser

Derfor kan Socialdemokratiet ikke støtte forslaget, som behandles i Folketinget tirsdag eftermiddag. Men regeringen er ved at se på, hvordan et forbud kan udformes inden for reglerne, siger miljøminister Lea Wermelin (S) til Politiken tirsdag.

- Regeringen deler ambitionen om et forbud mod sprøjtemidler på offentlige og private arealer. På den måde er vi helt enige med alle dem, der har skrevet under på det her forslag. Derfor er jeg i øjeblikket i gang med at se på, præcis hvordan man kan lave et sådant forbud i forhold til EU-reglerne, siger Lea Wermelin til Politiken.

Hun forklarer, at et land ikke over en bred kam kan forbyde sprøjtemidler, der er godkendt i EU. Og slet ikke med øjeblikkeligt varsel, som forslaget lægger op til. Det er derimod muligt at forbyde bestemte anvendelser af midlerne på bestemte områder. På den måde har Holland og Tyskland gennemført forbud i private haver og på offentlige arealer.

- Det er det, vi er i gang med at kigge på. Når det er lykkedes dem at lave forbud inden for EU-reglerne, må det også kunne lade sig gøre i Danmark, siger Lea Wermelin til Politiken.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094