23948sdkhjf

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Et særdeles omfattende tyveri af nødder, pinjekerner og mandler fra fødevarevirksomheden Jan Import i Hadsten er nu tilsyneladende delvist opklaret, og en stor del af de stjålne varer er kommet retur.

Men tyveriet giver stadig Jan Import en hel del bøvl, idet virksomheden nu skal gennemgå alle varerne for at afgøre, om de kan sælges efter at have været væk i et par uger..

Ifølge Aarhus Stiftstidende blev to mænd på 39 og 60 år onsdag i Retten i Aarhus varetægtsfængslet i sagen, sigtet for groft hæleri.

Ved indbruddet hos Jan Import kort før nytår blev der stjålet 11 ton fødevarer fordelt på flere paller. Cirka halvdelen er nu fundet på en adresse i Aarhus-området, og varerne er altså leveret tilbage til Jan Import.

Virksomheden, der er en del af Good Food Group, handler med blandt andet nødder, korn, kerner, tørrede frugter, rørsukker, ris og pasta. Tyvene stjal fra flere forskellige varegrupper, men gik primært efter nødder, kerner og mandler, fortæller indkøbschef Ole Christensen til Food Supply.

- 11 ton fylder en halv lastbil, så det er ikke noget, de lige har kørt væk på bagsædet af en Up, konstaterer han.

Indkøbschefen oplyser, at Jan Import nu er i gang med at danne sig et overblik over, om de stjålne varer stadig er i orden, og at det sker i samarbejde med fødevaremyndighederne.

- Vi har jo ikke konstant haft varerne i vores varetægt, så der kommer noget fødevaresikkerhed ind over. Umiddelbart ser det fornuftigt ud, men vi skal have gennemgået hver enkelt pose og produkt, siger Ole Christensen.

Han fortæller også, at Jan Import på ingen måde har været løbet tør for hverken nødder eller andre varer som følge af indbruddet.

Politiet formoder, at der er flere gerningspersoner på fri fod, og derfor blev dørene lukket til grundlovsforhøret, hvor de to anholdte blev varetægtsfængslet i 14 dage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141