23948sdkhjf

Klimavenlig køletransport: Lidl satser på biogas

Transportsektoren er i rivende udvikling for at minimere dens klimapåvirkning, og i Lidl har man netop, som led i dagligvarekædens ambitiøse klimastrategi, fået leveret to helt nye gasdrevne lastbiler til to af Lidls vognmænd.

Lastbilerne kører distribution af fødevarer med udgangspunkt fra Lidls logistikcenter i Køge og til hele Sjælland og hovedstadsområdet.

Lastbilerne kører på biogas og køler lasten med såkaldt cryoteknik. Køling via cryoteknik gør dem 97 % CO2-neutrale ift. et traditionelt dieseldrevet køleanlægog kommer til at spare miljøet og Lidl for op til 15 ton CO2 om året pr. lastbil.

- I Lidl har vi et skarpt fokus på vores bæredygtighedsstrategi indenfor logistik, og vi har allerede en lastvogn med en anden grøn teknologi i drift. Med de to nye lastbiler synes vi imidlertid, vi tager endnu et skridt i den rigtige retning, og der erikke nogen tvivl om, at vi skal videre ad den vej. Bæredygtighed er en bevidst og målrettet strategi hos Lidl, siger Marcus Gustafsson, chief operating officer i Lidl.

De to nye køletransportere på biogas og cryoteknik kører deres første ture på de danske landeveje i februar 2020.

I forvejen har Lidl en CO2-neutral lastbil, som var en af de første gaslastbiler i Danmark.

Læs mere om: Lidl
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095