23948sdkhjf

Gade afspærres i 10 måneder: Kan blive dyrt for butiksejere

Det kan blive dyrt for de erhvervsdrivende på Vestergade i Silkeborg, når vejen de næste 10 måneder vil være afspærret.

Mandag ved middagstid begyndte de store maskiner at rulle forbi udenfor Marie Karoline Dourtes vinduer.

Hendes grillbar, Hjørnegrillen, ligger på Vestergade i Silkeborg, som de næste 10 måneder vil være spærret for gennemkørsel. Der skal kloakeres, plantes og laves regnvandsbassiner. Og det kan komme til at koste de erhversdrivende dyrt.

- Det gør mig lidt nervøs. Man kan godt frygte, at kunderne ikke kan komme ind til os, når de ikke kan komme ind og bruge vores parkeringsplads, og derfor bare bliver væk, siger hun til TV2 Østjylland.

Hun håber derfor, at afspærringen fjernes før planen.

- 10 måneder er lang tid, og jeg håber ikke, at stykket foran os kommer til at være afspærret i alle 10 måneder, siger hun.

Vand-, varme- og kloakledningerne i Vestergade har længe været nedslidte, hvilket blandt andet har givet rotteproblemer. Derfor vil man nu udskifte ledningerne og etablere seperatkloakering.

- Kloakkerne herude er faktisk ved at falde sammen, og nu tør vi altså ikke at vente længere, siger Jan Pedersen, vandchef i Silkeborg Forsyning.

Og det er et omfattende projekt, som Silkeborg Kommune nu er gået i gang med.

Regnvand og spildevand skal fremover skilles ad i kloaksystemet, så vandet i Silkeborg Langsø på sigt bliver rent nok til at være en badesø, og så vil man forvandle Vestergade til en grøn klimavej, hvor vandet håndteres lokalt. I samme ombæring udskiftes vejens belægning.

I Silkeborg Forsyning ved man godt, at projektet har lange udsigter for de lokale erhvervsdrivende.

- Vi kan desværre ikke gøre det hurtigere. Vi har optimeret tingene, siger Jan Pedersen.

Marie Karoline Dourte tager dog udfordringen i strakt arm.

- Vi kan ikke gøre så meget ved det - det skal jo ske. Jeg tager en dag af gangen, og så håber jeg på det bedste, siger hun.

Den indstilling bakker Birthe Lærke, indehaver af Bog & Idé, op om.

- Ting tager tid. Vi skal have nye kloakker og gågaden skal renoveres. Det bliver heldigvis så fint bagefter, hvor vi kommer til at få landets fineste gågade, siger hun til TV2 Østjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078