23948sdkhjf

Stramme regler: Lommepengejob er forsvundet

Forleden var fritidsjobkonsulenter fra hele Sjælland samlet til debat og diskussion om udfordringer på området for fritidsjob. 

En fritidsjobkonsulent arbejder med at finde fritidsjob til unge fra boligsociale områder, og i løbet af de senere år er det blevet sværere, fordi reglerne til beskyttelse af unge mennesker i job er blevet strammet, skriver Sjællandske Slagelse. 

Mødet fandt sted i Multihuset i Slagelse, hvor Helhedsplanen - En Fælles Indsats desuden havde inviteret Salling Group med i panelet. 

- Vi har simpelthen været nødt til helt at lukke for tilgang af unge, der stadig er undervisningspligtige. Lovmæssigt har udfordringerne været for store, og vi har oplevet at få høje bøder for mindre overtrædelser. Derfor er vi stoppet med at ansætte unge under 18 år, der ikke har afsluttet 9. klasse, forklarede Susanne Leire, der er Senior HR partner hos Salling Group. 

De manglende lommepengejob udgør et problem for især udsatte unge, der har brug for kontakt med arbejdsmarkedet for at udvikle kompetencer og blive klar til et "rigtigt" arbejde senere hen. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109