23948sdkhjf

Ikea-hackere frygter skræmte forbrugere: Det eneste, der kan sende økonomien helt til bunds

Hos køkkenvirksomheden Reform kan man allerede se på salgstallene, at coronakrisen er begyndt at kradse.

Det skriver Børsen.

Virksomheden, der har specialiseret sig i at fremstille arkitekttegnede låger og bordplader til Ikea-køkkener, omsætter årligt for mere end 100 mio. kr., men stifter og direktør Jeppe Christensen forventer, at de kommende tre måneder ender med en omsætning på bare 20-30 pct. af det budgetterede.

Det er imidlertid ikke det, der bekymrer Jeppe Christensen mest. Et stærkt 2019 har sikret en god kassebeholdning, og ingen medarbejdere er endnu sendt hjem. Han er også fortrøstningsfuld, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt forbrugernes økonomi vil være stærk nok til køkkenkøb efter et par måneders nedlukning. Det bliver først rigtigt alvorligt, hvis spekulationer og krisesnak fører til, at forbrugerne holder op med at bruge penge, vurderer han.

– Lige nu er der kun budskaber om panik og recession. Det vil skabe en rigtig dyb krise, hvis folk stopper med at forbruge. Det er det eneste, der kan få økonomien til at gå helt til bunds, siger Jeppe Christensen til avisen.

Mandag viste nye tal fra Dansk Statistik, at forbrugertilliden efter nedlukning af landets skoler og offentlige sektor faldt til det laveste niveau i otte år. I den forbindelse udtale Tore Strammer, cheføkonom i Dansk Erhverv, at den stigende nervøsitet hos danskerne utvivlsomt vil bidrage til at forstærke nedgangen i privatforbruget og dermed dansk økonomi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112