23948sdkhjf

Webhandel holder Danmark i form

Håndvægte, romaskiner og byggemarkeder holder Danske Fragtmænd kørende, mens PostNord leverer 30 pct. flere pakker fra danske webshops.

”Aldrig tidligere har vi kørt så mange håndvægte og romaskiner ud til private kunder.”

Ordene kommer fra Danske Fragtmænds adm. direktør Jørn P. Skov. Han har 1.800 lastbiler, 3.000 medarbejdere og seks store fragtterminaler i sving i Danmark døgnet rundt trods coronakrisen.

- Udover motionsudstyr til private, flytter vi ekstreme mængder håndsprit og utrolig mange varer til byggemarkeder som Bauhaus og Harald Nyborg. Det holder vores omsætning oppe, fortæller han.

Normalt ville virksomheden på nuværende tidspunkt – her op mod påske - opleve en 10 – 20 procents vækst. Men sådan er det ikke i en coronatid, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk.

- De lukkede storcentre, skoler og institutioner trykker vores omsætning. Hvis vi kommer igennem med et 0 – uden at tabe, er jeg tilfreds. Jeg vil meget nødig afskedige, fordi vi har et godt hold. Det vil vi gå langt for at bevare, for måske får vi det ellers ikke samlet igen bagefter. Men bliver Danmark lukket yderligere ned, bliver vi presset, siger Jørn P. Skov.

Danske webshops hitter
Virksomheden PostNord har til gengæld fået over 30 procent flere pakker, der skal ud til de danske hjem.

- Det har været overvældende. Vi ser stigende pakkemængder på over 30 procent. Og det er de danske webshops, der bliver handlet på. Vi ser tilsvarende et fald i de udenlandske webshops, siger Lene Reipuert, Head of Parcel Operations i PostNord.
Samtidig oplever virksomheden SimpleSite, der tilbyder en platform, hvor virksomheder kan lave en hjemmeside eller webshop, at der er run på.

- Efterspørgslen er stor. Mange virksomheder bruger formentlig Coronakrisen til at prøve en ny slags forretning. Eller nogen vil måske prøve livet som selvstændig. Nu har mange tid til det, og mange oplever også behovet for at lave en hjemmeside til deres virksomhed, siger Morten Elk, der er grundlægger og administrerende direktør i SimpleSite.

Ny status i befolkningen
I Danske Fragtmænd glæder Jørn Skov sig i svære tider over den nye status, hans folk har fået i befolkningen.

- Da dronningen nævnte chauffører i samme sætning som forsvaret, skete der et stemningsskift. Transportbranchen er jo traditionel lavstatusbranche, og folk hader lastbiler – men nu er vi pludselig dem, der holder samfundet i gang. Det er fedt, siger han.

Det glæder også branchedirektør Michael Svane fra DI Transport.

- Transportbranchen trækker et tungt læs med at sikre forsyninger til danskerne i disse tider. Derfor varmede dronningens ord, og jeg håber, at den nye bevidsthed om transportbranchens betydning vil blive husket - også når vi er kommet gennem krisen, siger Michael Svane til DIBusiness.dk

Dansk Fragtmænd A/S

  • Ejes af 41 vognmænd
  • Fragtterminaler i Danmark: Høje Tåstrup, Aarhus, Odense, Taulov, Aalborg og HerningDagligt 1.800 lastbiler på vejene
  • 3.000 medarbejdere: 600 timelønnede på fragtterminalerne - alle arbejder, 440 funktionærer – 60 er sendt hjem og 70 pct. arbejder hjemme. Resten er chauffører. 
  • Omsætning 2,5 mia. kr. i 2019
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141