23948sdkhjf

Ikea donerer 200 møbler til hjem for coronasmittede hjemløse

Tirsdag den 7. april åbner et nødherberg i Odense, der skal tage hånd om hjemløse og socialt udsatte borgere smittet med covid-19.

Herberget får til huse på Falen 40 og består af i alt seks enkeltstuer og et personalerum, som Ikea har doneret møbler til.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Ikea er til for de mange mennesker, også de socialt udsatte og hjemløse. Derfor er vi enormt glade for at give et bidrag til nødherberget i Odense, som forhåbentlig kan hjælpe nogle af de mest udsatte mennesker gennem denne krisetid, siger Thomas Chemnitz.

Nødherberget, der er finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonden, er oprettet i et samarbejde mellem Odense Kommune, Odense Universitetshospital og Kirkens Korshær i Odense.

Ikea har doneret alt fra sengetekstiler og belysning til vægdekoration til de seks enkeltstuer samt det ene personalerum. Donationen skal være med til at skabe en tryg base for en særligt sårbar gruppe, i særdeleshed under den aktuelle coronakrise.

Hos Odense Kommune er man taknemmelig over alle parter, der har bidraget og gjort projektet muligt i en svær tid.

- Der er ingen tvivl om, at den her periode er rigtig hård for mange af de mennesker, der i forvejen lever et udsat liv, og derfor skal vi løbe ekstra stærkt for at finde løsninger, så vi kan tage os af de mest udsatte i vores samfund. I sådan en periode er det en god opmuntring at opleve, at der også er en del private virksomheder, der har øje for at hjælpe de udsatte og de hjemløse, fortæller Brian Dybro, rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

På nødherberget kan de smittede få den nødvendige sundhedsmæssige hjælp og sociale støtte, de har brug for. Den daglige drift kommer forsorgshjemmet St. Dannesbo til at stå for i samarbejde med blandt andet Kirkens Korshær.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156