23948sdkhjf

- Spritproducent blev kimet ned af lykkeriddere og banditter

Nogle få dage inde i coronakrisen besluttede indehaveren af juicefabrikken Seimei i Nakskov, Allan Feldt, at indstille produktionen af juice og sodavand og i stedet tappe håndsprit. Det har vist sig at være så stor en succes, at Seimei stadig ikke har lavet en eneste flaske juice eller sodavand, siden håndspritten indtog fabrikken.

- Vi tapper et stort tocifret antal ton om ugen, fortæller Allan Feldt, som får den færdige håndsprit i 1.000-liters tanke fra en producent, han ikke ønsker at røbe navnet på.

- Det er en producent, som kendte lidt til os i forvejen, og som havde brug for en partner, han kunne stole på. Han blev kimet ned af alle mulige lykkeriddere og banditter, som så en mulighed for at tjene hurtige penge på coronakrisen. Hos os har han fået en partner, som aftager store mængder hver uge, og vi forudbetaler. Det er jo ikke småpenge; det er millioner af kroner hver uge, konstaterer Allan Feldt.

Seimei-fabrikken skulle ifølge indehaveren igennem en kompliceret og dyr proces for at blive godkendt og omstillet til at tappe håndsprit, så det var et stort sats der blev taget, fastslår han. Allan Feldt og hans ni medarbejdere har udstyr til selv at puste plasticflasker op fra såkaldte pre-forme, og håndspritten kører derefter gennem det sædvanlige system med tapning, kapsel-påsætning, etikettering og pakkeri.

Sikkerhedskrav
Omstillingen har dog krævet en investering på "et pænt sekscifret beløb", for at fabrikken kunne leve op til myndighedernes sikkerhedskrav. Pengene er gået til blandt andet ingeniørtimer og tekniske og fysiske ombygninger, herunder ændring af pumper. Der er også installeret sniffere, som kan afsløre eventuelle alkoholdampe i luften og dermed lukke anlægget sikkerhedsmæssigt ned.

De færdige flasker med 250 milliliter håndsprit - og med navnet Wish - bliver solgt hos blandt andre Meny, Matas og Nemlig.com.

Nu planlægger Allan Feldt at genoptage drikkevareproduktionen omkring 1. maj, blandt andet fordi lageret af sodavand er ved at slippe op. Han har også nogle store kunder på spring - kunder, der lige blev sat i ventepositiom, da coronakrisen begyndte at brage løs.

- Det bliver meget sjovt at komme tilbage til drikkevarerne, men vi vil også gerne fortsætte med at lave håndsprit, hvis behovet bliver ved med at være der. Og det gør det jo nok - jeg tror, at forbruget vil forsætte med at være højt, i hvert fald i 12-24 måneder, og så vil det jo være dumt at forlade det marked, siger han.

Skal håndsprit-projektet fortsætte gennem længere tid, kræver det dog en ny tilladelse, idet den første dispensation kun gælder i 12 uger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094