23948sdkhjf

7-Eleven vil udfase konventionelle kyllinger

7-Eleven markerede sig sidste år ved at insistere på frilandsgris i sine hotdogs – et initiativ, der fik en varm velkomst af kunderne, fortæller virksomheden.

Nu er turen kommet til at forbedre velfærden for de kyllinger, virksomheden årligt sælger i sine sandwiches, salater og øvrige to-go produkter. 

- Vi har længe gerne ville lave et markant løft for kyllingevelfærden, da vi mener, det er det rigtige at gøre, og vi tror på, at forbrugerne er med os. Første skridt er en udfasning af de hurtigvoksende kyllinger, og det går vi i gang med til sommer, udtaler Per Dyhrehegn, kategorichef hos 7-Eleven, i en pressemeddelelse. 

For at 7-Elevens ønske om et skift fra konventionelle kyllinger til velfærdskyllinger kunne lade sig gøre, var det afgørende med en opbakning fra producenterne.

Den opbakning er der heldigvis, hvilket viser sig i 7-Elevens nye samarbejde med kyllingeproducenten Danpo. 

I første omgang lyder det nye samarbejde på 150.000 kyllinger om året, der leveres fra Danpos ”The Happy Chicken Project”.

7-Elevens mål er, at kæden trinvist skal indfase den anerkendte standard ”European Chicken Commitment” også kaldet ECC. Standarden er blandt andet med til at sikre, at kyllingerne får betydelig mere plads, at de vokser langsommere, samt at de får adgang til beskæftigelse og naturligt lys. 

Initiativet roses af dyrevelfærdsorganisationen Anima, som tror på, at flere virksomheder vil følge trop i de kommende år. 

Fakta om 7-Elevens strategi for indfasning af velfærdskylling 
7-Elevens politik for velfærdskylling udrulles i to etaper: 

1) I løbet af 2020 og 2021 skal al kylling minimum have ét statsligt dyrevelfærdshjerte. Omstillingen til 1-hjertet kylling kommer til at ske i følgende rækkefølge: 

- Egne frisksmurte produkter såsom sandwich (sommeren 2020) - Alle præpakkede produkter samt alle øvrige to-go produkter med kylling (2021) 

2) Senest ved udgangen af 2022 skal al kylling minimum leve op til to statslige dyrevelfærdshjerter. Fra udgangen af 2022 gælder desuden, at al kylling lever op til European Chicken Commitment. 

For hele politikken gælder det, at 7-Eleven er afhængig af, at leverandørerne løbende sikrer tilgængeligheden af produkterne, hvilket forventes at ske uden problemer. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189