23948sdkhjf

Bolia kalder designere: Design Award på trapperne

Til juni løber Bolia Design Award af staben, og derfor opfordrer den danske virksomhed nu designere med alle baggrunde til at indsende deres projekter.

– New Scandinavian Design er Bolias kreative legeplads. Designbrandet er stolt af sin skandinaviske arv men er ikke desto mindre optaget af at udfordre begrebet og udforske nye, kreative, originale og unikke udtryk, inspirerende teksturer og alternative produktionsmetoder, lyder det i en pressemeddelelse.

Med Bolia Design Awards har juryen, som består af upartiske fagfolk, fokus på, at designet har en stærk identitet, er tidløst, og at det grundlæggende er inspireret af bæredygtige principper, som er en kerneværdi for Bolia. Siden 2007 har den årligt tilbagevendende event sigtet mod at promovere nye talenter og med dem nye perspektiver og internationale fortolkninger af Scandinavian Design.

Sidste år modtog Bolia flere end 500 bidrag fra hele verden. Tidligere vindere inkluderer Santiago Bautista og hans asymmetriske og overraskende Pebble-sofa, Fabio Vogel med sin Bronco-vase, hvis unikke design kombinerer traditionel know-how og nye teknologier, samt Latch-sofabordet fra Dazingfeelsgood med et skulpturelt design inspireret af storslåede asiatiske rismarker. Med konkurrencen leder Bolia efter nye talenter, der kan overraske og udfordre juryen og invitere dem ud på nye eventyr, hvor bæredygtighed, alternative materialer og skandinavisk enkelhed er i rampelyset.

Tre priser på spil
Der bliver uddelt tre priser ved Bolia Design Awards: En førstepræmie på 50.000 kr., en publikumspris på 25.000 kr. og en bæredygtighedspris på 25.000 kr., som belønner et design, der er gennemsyret af bæredygtighed ned til den mindste detalje. Til publikumsprisen udpeger juryen otte finalister, der bliver offentliggjort til afstemning på hjemmesiden og på sociale medier.

Bæredygtighed er i udpræget grad et af hovedkriterierne for Bolia Design Awards. Designet skal ideelt set være tidløst med hensyn til identitet, udtryk og form, men det skal også have en lang levetid og have udskiftelige komponenter. Bæredygtige, genbrugte eller genanvendte materialer og alternative produktionsmetoder vil være en reel fordel.

Deltagerne kan indsende op til tre forskellige designs indtil 20. maj 2020. De skal præsentere deres projekt(-er) i form af tegninger, skitser eller 3D-modeller ledsaget af en tekst, der forklarer idéen/inspirationen bag designet, materialevalg samt hvordan design(-et) passer ind i Bolias skandinaviske designverden.

Vinderne bliver afsløret d. 18. juni 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.345