23948sdkhjf

Bestseller på global liste over tøjfirmaer, der ikke behandler deres leverandører ordentligt

I forbindelse med den internationale coronakrise har den amerikanske organisation Workers Right Consortium (WRC) udarbejdet en liste over modefirmaer, der ikke behandler deres udenlandske leverandører anstændigt. 

Det gælder blandt andet virksomheder, der i forbindelse med krisen har annulleret ordrer eller forlangt rabatter med tilbagevirkende kraft over for leverandører i lavtlønslande som Cambodja eller Bangladesh. 

Og på listen sammen med blandt andet britiske Primark og amerikanske Wallmart og Gap findes danske Bestseller, skriver Finans

Den danske modekoncern mener dog ikke, at undersøgelsen er nuanceret nok. 

- WRC's liste er en meget forenklet måde at beskrive ansvarlighed på og tager ikke forbehold for helheden i leverandørsamarbejdet under en krise uden fortilfælde. Vi hjælper hinanden, hvor vi kan, og prøver at sikre vores fælles forretning. Og dermed så mange job som muligt - også via fremtidige ordrer, siger Dorte Rye Olsen, der er bæredygtighedschef for Bestseller. 

WRC har desuden oprettet en positivliste over virksomheder, der har behandlet sine leverandører godt under krisen, og her findes blandt andet Inditex, der står bag kæden Zara, og svenske H&M. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125