23948sdkhjf

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Mens corona-krisen satte Europa på standby, lukkede Danish Crown regnskabsbøgerne for det stærkeste halvår i koncernens historie. Nettoresultatet voksede 46 procent og landede på næsten 1,4 mllliarder kroner i det halvår, der sluttede med udgangen af marts.

Det oplyser slagterkoncernen i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at glæden over rekordresultatet er blevet dæmpet gevaldigt af coronasituationen.

- Vi har haft et virkelig stærkt halvår med en bredt funderet fremgang, der bygger på en kombination af en fortsat god afsætning af grisekød til Kina, frasalget af Tulip Ltd i Storbritannien og ikke mindst en generelt stærk performance i koncernen. Det er der ikke nogen, der kan tage fra os, men lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem corona-krisen, siger koncerntopchef Jais Valeur.

Danish Crowns omsætning er steget 18 procent fra 26,987 milliarder i 2018/19 til nu 31,834 milliarder, primært som følge af en stigning i råvarepriserne på grisekød. Resultatet af den primære drift går 43 procent frem fra 1,22 til 1,75 milliarder kroner.

Og bundlinjen blev som nævnt løftet med 46 procent, så den gik fra 950 millioner til 1,39 milliarder.

Selskabets ejere er i perioden afregnet 13,72 kr/kg i gennemsnit for deres grise mod 9,40 kr/kg i samme periode sidste år. Også det er en fremgang på 46 procent.

- Det er klart, at eksporten til Kina er en hjørnesten i vores fremgang, men samtidig viser den platform, som Danish Crown har opbygget over årene, nu for alvor sin styrke. Bredden i vores forretning og produktportefølje er historisk stærk, og samtidig har vi en større spredning både geografisk og på produktkategorier end tidligere. Det er vigtigt, for det er vejen til at sikre en attraktiv afregning til vores ejere fremadrettet, siger Jais Valeur.

Han peger på, at myndighedernes omfattende nedlukninger over stort set hele verden som følge af Covid-19 vil få konsekvenser for Danish Crowns indtjening i 2. halvår. Det er især det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, der påvirker store dele af fødevaresektoren og skaber turbulens i markedet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.422