23948sdkhjf

Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

Det så ellers dystert ud for Matas i perioden lige efter d. 11. marts, da Mette Frederiksen og hendes regering lukkede ned for Danmark og store dele af den danske detailhandel. 

Ifølge ledelsen kunne situationen nemt være ført til fyringer, men efter nogle uger ændrede det sig, og Matas' indtjening vendte tilbage med raketfart.

Det får nu virksomheden til at betale de 13 millioner kroner, som virksomheden har fået i lønkompensationer, tilbage til staten og kalde alle medarbejdere tilbage på job, fortæller Børsen. 

- Der er ingen tvivl om, at lønkompensationen har reddet hundredvis af job i Matas,
da det så allermørkest ud i marts. Men når vi kom så hurtigt tilbage, synes vi, at det ville være forkert, hvis vi sendte regningen videre for de dårlige uger, men skummede fløden i de gode uger, siger administrerende direktør for kæden, Gregers Wedell-Wedellsborg.

Selv om Matas for så vidt desuden godt kunne udbetale overskud til aktionærer, foreslår bestyrelsen, at man dropper udbetalingen af udbytte i år for at polstre virksomheden økonomisk. 

De gode resultater kommer først og fremmest fra en øget onlinehandel på Matas.dk, som voksede med 300 pct. under coronanedlukningen.  

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234