23948sdkhjf

Bilsalget stadig ramt af corona - men bunden kan være nået

Også i maj var coronakrisen med til at give et fald i bilsalget. En økonom tror dog, at det værste er hændt.

Bilsalget fortsætter med at være hårdt presset af coronakrisen.

Læs også: Historisk stort fald i dansk økonomi i andet kvartal

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i maj er blevet nyregistreret 11.400 biler. 

Det er ganske vist kun 1,2 procent lavere end i april. Men det er til gengæld 31,5 procent lavere end i februar, hvor coronakrisen var på trapperne. 

De seneste tre måneder har der tegnet sig et billede af et månedligt salg på 11.000-12.000 biler mod et niveau på knap 19.000 i 2019.

Ifølge Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, skal årsagen til den store nedgang i bilsalget især findes i den igangværende coronakrise. 

Læs også: Dansk turisme er hårdt ramt af 6-dages regel

Krisen skaber nemlig utryghed og har sendt tusindvis af danskere i ledighed og på lønkompensationsordninger. Samtidig bliver mange virksomheder ramt på omsætningen.

- Notorisk er sådan noget som bilsalget noget af det første, som bliver ramt, når der opstår usikkerhed, og det er også det, som vi kan se i tallene, siger Brian Friis Helmer i en kommentar. 

Han er dog optimistisk, i forhold til at man formentlig har set bunden for nu. 

- Vi forventer et stigende bilsalg i takt med genåbningen, som kan byde på en pukkel i den førstkommende tid for derefter at stabilisere sig på et lavere niveau end før krisen. Det er vores hovedscenarie, siger Brian Friis Helmer.

Læs også: Udkast til aftale: Natteliv skal holde lukket frem til november

Det er især virksomheder, som ser ud til at have holdt igen med at købe nye biler i løbet af coronakrisen.

Samlet set var tilgangen af nye biler i perioden fra marts til maj 29,6 procent lavere end i perioden fra december til februar. 

Ifølge Danmarks Statistik er udviklingen sammensat af 13,6 procent færre biler i husholdningerne og 50,2 procent færre biler i erhvervene. 

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109