23948sdkhjf

Salg af brugte biler boomer - mens salget af nye biler er gået i stå

Det blev solgt flere brugte biler i coronamåneden maj i år end sidste år - helt præcist 50.655 solgte brugte biler i maj 2020 mod 49.050 solgte biler i samme måned 2019 - det svarer til en fremgang på 3,3 procent.

Det skal ses i forhold til, at nyvognssalget i samme periode faldt med godt 40 procent.

Det skriver Motor-magasinet, som er en brancheavis om autobranchen, fredag.

Jan Lang, der som markedsanalytiker på brugtvogns-sitet Bilbasen følger salget tæt til dørs, er positivt overrasket.

- Sagt i rene ord kan man sige, at brugtmarkedet er vokset massivt - målt i reelle tal er det en voldsom stigning. Jeg er virkelig positivt overrasket. Og ikke nok med det, udviklingen fra maj fortsætter ind i juni. De nyeste tal viser, at vi har større trafik, faldende antal liggedage og færre prisnedsættelse, siger han til Motor-magasinet.

Det samme, men konstateret fra en anden vinkel, oplever Karl-Ove Pedersen, direktør i brancheorganisationen Dansk Bilforhandler Union. Han siger:

- Maj måned har slet ikke været så ringe endda, sagt på jysk ... en meget stor brugtvognsforhandler udtalte forleden, at han aldrig nogensinde tidligere har solgt så mange biler på én måned som maj måned i år. Og samtidig var april den bedste april måned nogensinde. Når det er sagt, findes der da også forhandlere hvor det ikke går helt så stærkt; men overall så vi skal nok ikke klage, siger Karl-Ove Pedersen til Motor-magasinet.

Jan Lang fra Bilbasen giver følgende forklaring:

- Først og fremmest er det den klassiske forskydning mellem salget af nye og brugte biler, når der er krise i landet. Men det er andre årsager, f.eks. at forhandlerne begynder at få brug for at få deres demobiler skiftet ud, og demobiler tæller jo også med som brugte.

Motor-magasinet bringer i avisen fredag en samlet statistik over såvel brugtbil som nybilsalget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188