23948sdkhjf

Nye regler skal gøre Dankortet mere fair for butikkerne

Erhvervsministeren har udstedt nye regler, der skal sikre en mere fair og fleksibel opkrævning for butikker.

Flere, især mindre, forretninger undlader i dag at give kunderne mulighed for at betale med Dankortet, fordi de vurderer, at udgiften ikke står mål med fordelene.

Denne udfordring gør regeringen nu noget ved, fortæller Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Med de nye regler vil forretningerne fremover kunne vælge mellem enten at betale et fast abonnement, ligesom i dag, eller at skifte til en værdibaseret prismodel, hvor forretningerne betaler en procentsats per transaktion.

Sidstnævnte model for opkrævning bliver i dag brugt for en række andre betalingskort, men har ikke været tilgængelig for Dankortet før nu.

De nye regler fordeler samtidig omkostningerne til Dankort-systemet mere ligeligt mellem de enkelte forretninger. Ændringerne gør det samlet set attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet.

- Det er vigtigt, at danske forbrugere og detailhandlen har adgang til billige, effektive og sikre betalingsløsninger. Dankortet er en både billig, effektiv og sikker betalingsløsning, og jeg er derfor glad for at kunne understøtte fremtidssikringen af Dankortet. Det vil være til gavn for både forbrugerne og forretningerne, der særligt i denne tid har brug for så gode rammevilkår som muligt, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

De nye regler vil ændre modellen for, hvor meget en forretning skal betale til Nets, hvis forretningen gerne vil have, at kunder skal kunne betale med Dankortet.

Dankortet bliver nemlig billigere at modtage både for forretninger med mange små transaktioner og for forretninger med et lavt antal transaktioner. Omvendt vil forretninger med få store transaktioner opleve en mindre prisstigning.

De nye regler sikrer, at den enkelte forretning betaler en mere retvisende del af omkostningerne til Dankort-systemet i forhold til forretningens Dankort-omsætning og antal Dankort-transaktioner.

Ændringerne af reglerne betyder derfor, at det bliver attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet - det gælder især for mange mindre forretninger.

De nye regler vil træde i kraft pr. 1. juli 2020. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234