23948sdkhjf

Nordjysk nødråb: Livsværker er i fare for at falde sammen

Selv om genåbningen er i gang efter corona-nedlukningen, så klinger mange butikkers kasse-apparater ikke helt så højt som før.

Det gælder også for Brønderslev kommunes butiksliv, der har bedt om hjælp fra kommunen:

"Detailhandlen i Brønderslev Kommune er ovenpå coronakrisen presset som aldrig før. Nedlukningen af Danmark har sat sit tydelige præg på omsætningen, medarbejdere er sendt hjem og nogle har måtte sige farvel til gode ansatte. Livsværker er i fare for at falde sammen."

Så dramatisk indledes ansøgningen fra Brønderslev Handel til kommunen, og konkret foreslår man, at tre handelsstandsforeninger får en indsprøjtning på en halv million kroner til aktiviteter og markedsføring.

Størrelse er til diskussion
Økonomiudvalget har lyttet til nødråbet - i hvert fald delvist: Handelsstandsforeningerne får således en kvart million kroner, der uddeles efter en fordelingsnøgle, så Brønderslev får 64 procent af beløbet, Dronninglund 22 procent og Hjallerup 14 procent.

Desuden vanker der 150.000 kroner til landdistriktsrådet; pengene kan frigives efter ansøgning fra landsbyrådet, borgerforeninger og lignenede.

- Vi skal have gang i hele kommunen - også i de mindre byer i landdistrikterne, lyder begrundelsen fra borgmesteren i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V).

- Man kan altid diskutere beløbet størrelse, men jeg synes egentlig, at det er et meget pænt beløb, tilføjer han.

Dette er et uddrag af artiklen fra NORDJYSKE. Artiklen kan læses i sin fulde længde her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078