23948sdkhjf

Hugo Boss i modvind: Tøjkæder meldt til politiet

I kølvandet på to afgørelser om ulovlig udveksling af information har Konkurrencerådet besluttet at anmelde sagerne til politiet, oplyser myndigheden onsdag i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Sagerne drejer sig om Hugo Boss over for henholdsvis tøjforhandlerne Kaufmann og Ginsborg.

- Hugo Boss leverer produkter til henholdsvis Kaufmann og Ginsborg, men er også i konkurrence med de to tøjforhandlere, når der sælges til forbrugerne i detailledet. Det kræver en særlig påpasselighed omkring informationsudveksling. Som leverandør kan der være et naturligt behov for at tale sammen med sine forhandlere, men i den løbende kontakt skal man huske, at man som konkurrent skal agere selvstændigt på markedet og ikke må indgå konkurrencebegrænsende aftaler, forklarer Christian Schultz, som er formand for Konkurrencerådet, i pressemeddelelsen.

Risiko for ulovlig prisdannelse

I den ene sag har Hugo Boss og Kaufmann udvekslet informationer om priser, rabatter med videre fra januar 2014 til november 2017. I den anden sag har Hugo Boss og Ginsborg fra december 2014 til april 2018 tilsvarende udvekslet informationer.

Hugo Boss er både producent/leverandør og forhandler af beklædningsgenstande af mærket Hugo Boss i detailhandlen. Ginsborg og Kaufmann har begge Hugo Boss i deres sortiment, men forhandler også beklædning af andre mærker.

- Når forhandlere på forhånd informerer hinanden om blandt andet udsalgssortiment og priser, så kan forbrugerne have fået dårligere tilbud, end hvis virksomhederne selv havde sammensat deres udsalg uden kendskab til konkurrentens strategi, siger Christian Schultz.

Sagerne er nu anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) for en strafferetlig forfølgelse. Det vil ske, efter eventuelle ankesager er afgjort.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172