23948sdkhjf

Ny butik i Horsens skal sætte standarden for Nettokæden

Netto har planer om at bygge landets første bæredygtige dagligvarebutik ved Bygholm Bakker i Horsens. 

Det fortæller Salling Group til Horsens Folkeblad

Byggeriet er gået i gang i dag, og efter planen skal den nye 1200 kvadratmeter store butik, der blandt andet skal have beplatning på taget, stå klar inden jul. 

Den bæredygtige butik går efter at få en såkaldt DGNB-certificering, der er et udtryk for, hvor bæredygtig et projekt er. 

Butikken skal blandt andet bygges i bæredygtigt træ, ligesom store glaspartier skal sikre sollys. Derudover skal solceller og et nyt energianlæg gøre butikken delvist selvforsynende. 

Eftersom det er den første butik af sin art, kommer den nok til at koste mere at bygge end en normal Netto-butik, men ambitionen er med tiden, at den nye type butikker skal kunne bygges til nogenlunde samme pris som en konventionel butik. 

- Det er den første butik, så det er svært at spå om. Men ambitionen er, at vi skal kunne bygge til samme omkostninger, som vi normalt gør. Det kan godt være, det kræver 10 eller 20 butikker, før vi er i stand til det, men vi skal ende med den samme kvadratmeterpris. Vi er jo også købmænd, lyder det fra Jeff Salter, der er konceptdirektør i Netto. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125